2002-04-01 - We wagen kans, Izegem krijgt weer volksfeest - Organisatoren niet ontmoedigd door schaarse opkomst tijdens infovergadering

We gaan ervoor, klinkt het bij de organisatoren, die nog op zoek zijn naar medewerkers"

Alle hens aan dek

Izegem - Bij de Izegemnaren en heel wat wielerliefhebbers luidt de vraag of een koers voor beroepsrenners dit jaar wel kan tijdens Izegem Kermis. Vorig jaar vond er geen beroepsrennerskoers meer plaats wegens organisatorische redenen. Het stadsbestuur zegt nu ja, maar kan de koers niet op zijn eentje organiseren. Tijdens een eerste infovergadering afgelopen woensdag kwamen slechts tien mensen op de uitnodiging af. "Maar we hebben beslist om de stap te wagen en de Izegemnaren weer een volksfeest te geven", zegt schepen van Sport Frank Duhamel. "Ik ben een gelukkig man dat Izegem weer een beroepsrennerskoers zal organiseren", zegt Paul Vandecasteele. "Voor mij wordt de organisatie een grote uitdaging", vertelt nieuwe medewerker Ronald Vandommele

Izegem - Schepen Frank Duhamel organiseerde woensdagavond een eerste infovergadering voor geïnteresseerden die willen meewerken om weer een koers voor beroepsrenners te organiseren tijdens Izegem Kermis, de eerste week van september. Slechts een tiental mensen kwam op de uitnodiging af.

"We zijn maar met de mensen die we zijn, maar de vraag is organiseren we een beroepsrennerskoers of niet", stelde schepen Duhamel. Na wat pro's en contra's werd uiteindelijk beslist om door te gaan zodat Izegem tijdens de kermis weer kan genieten van een beroepsrennerskoers. "Er is vraag naar bij de Izegemnaren. Omdat de beroepsrennerskoers vorig jaar niet plaatsvond, was dat een heel jaar voer tot discussie", luidde het bij de aanwezigen.

Tijdens de vergadering werd duidelijk dat vooral het vinden van sponsors de moeilijkste brok wordt. "We hebben maar een beperkte tijdspanne om alles in orde te krijgen, dus is het alle hens aan dek", liet schepen Duhamel weten. Na een voorstel voor het sponsorplan en het parcours zagen de aanwezigen wat klaarheid en kunnen ze zich motiveren om de koers te organiseren. "We zullen wel nog andere mensen aanspreken om mee te werken, want met tiebn lijkt me dat een moeilijke klus", liet een aanwezige zich nog ontvallen.

Wie intertesse heeft om mee te werken aan de beroepsrennerskoers klan contact opnemen met schepen van Sport Frank Duhamel. Een volgende vergadering vindt plaats op 17 april om 19h30 in het stadhuis van Izegem.

Een grote uitdaging

Izegem bruist op dag van de koers

Izegem - Ronald Vandommele (foto) is een nieuwe medewerker voor de beroepsrennerskoers. "Ik run een organisatiebureau die vooral actief is voor bedrijven. Maar ik wil ook ergens anders in groeien en zie de koers als een schitterende gelegenheid. Er is grote vraag om deze koers weer te organiseren. Izegem leeft op deze kermisdag. Voor mij wordt het een grote uitdaging die ik met plezier aanga", zegt Ronald Vandommele. Hij werd aangesproken door het stadsbestuur. "Naast de trouwe medewerkers van Izegem Koers wilden ze ook mensen aantrekken die thuis zijn in het organiseren van grote evenementen. Vandaar dat ze aan mijn deur klopten", besluit Ronald.

Izegem - Paul Vandecasteele zet zich met hart en ziel in voor de kermiskoersen in Izegem. Het was voor hem dan ook een bittere pil om te slikken toen de beroepsrennerskoers vorig jaar niets plaatsvond. "Met enkele makkers van de Patrick Sercu Vrienden was ik al op zoek naar sponsors toen we plots bericht kregen dat Brussel-Izegem niet kon plaatsvinden. Dat was een van de zwartste dagen in mijn leven. Kermisdinsdag vorig jaar was nog nooit zo doods geweest. Izegem bruist op de dag van de beroepsrennerskoers. Toen ik hoorde dat het stadsbestuur dit jaar opnieuw een beroepsrennerskoers wil organiseren, stak ik meteen mijn vinger op om mee te werken. Ik ben een gelukkig mens. Hopelijk krijgen we steun van vele medewerkers en sponsors zodat we op kermisdonderdag (de koers vindt voor één keer plaats op donderdag en volgende jaren traditioneel op dinsdag, nvdr) weer een volksfeest kunnen organiseren", zegt Paul Vandecasteele die dertig jaar lid was van de Patrick Sercuvrienden.

Teksten : Evelyn Maertens, foto's : Kurt Desplenter