2002-06-01 - Izegem Koers op kruissnelheid

Het comité Izegem Koers werkt momenteel op kruissnelheid. Overal worden de bedrijven en KMO's aangesproken om van Izegem Koers een werkelijk volksfeest te maken. Ook de 6.000 euro subsidie van het Izegems stadsbestuur werd tijdens de laatste gemeenteraad goedgekeurd.

Didier Vandeputte, een van de voorzitters van het comité is tevreden. "We zijn inderdaad goed bezig met de volledige organisatie. De toelage die normaal voorzien was voor de Patrick Sercuvrienden voor de organisatie van de profwielerwedstrijd werd nu aan ons betoelaagd. Ook qua sponsoring verloopt alles heel vlot. Slechts weinig bedrijven en KMO's zijn nog wantrouwig. We hebben een kleine werkgroep, maar binnen de groep zijn het allemaal grote werkers en goede lobbyisten. Hopelijk zal ook de gewone Izegemnaar zijn steun betuigen tijdens onze kaarting, waarvoor er nu al kaarten te verkrijgen zijn. Ondertussen kunnen de verschillende verenigingen hun kaarten voor de kaarting afhalen in café 'Belfort'. Verenigingen dienen slechts de helft van de inkomsten van hun verkoop van kaarten af te geven aan het comité Izegem koers. De rest mag behouden worden. Kaarten kunnen afgehaald worden in pakjes van 100. We hopen in ieder geval op de massale medewerking van iedere Izegemnaar om Izegem koers weer groot te maken."

"Ondertussen is de wedstrijd Izegem koers ook al verschenen in het weekblad voor de renners Cyclo Sprint. Meteen wil ik ook nog zeggen dat iedere renner mag starten in deze beroepsrennerswedstrijd. Mannen als Gorik Gardeyn, Niko Eeckhout, Matan, Vanhaecke en Museeuw kunnen dus gerust starten in Izegem. We rekenen dan ook op een hele hoop renners. In ieder geval wil ik tot slot ook nog de negativisten die nog altijd de wielerwedstrijd aan het afbreken zijn voor goed de mond snoeren. De Izegemnaar mag op zijn beide oren slapen. Op donderdag 5 september aanstaande is er weer Izegem Koers." (Patrick Vandewatere)