2002-06-01 - Izegem Koers op nieuw parcours - De renners doen dit jaar de centra van de drie deelgemeenten aan

De Izegemse beroepsrennerskoers krijgt stilaan vaste vorm. Op donderdag 5 september zal Izegem opnieuw kunnen genieten van een echt volksfeest. Het nieuwe comité Izegem Koers heeft ondertussen niet stilgezeten en stelde zich met de diverse administratieve zaken al in orde. Ook het nieuwe parcours is bekend.

Schepen van Sport Frank Duhamel is dan ook zeer tevreden. "We hebben inderdaad al zeer veel werk verzet. Wat het parcours zelf betreft hebben we enkele aanpassingen moeten doen. De start zal opnieuw gegeven worden ter hoogte van Café Belfort in de Roeselaarsestraat. Van daar gaat het naar de Nieuwstraat, over de centrale brug, richting Dam. De renners draaien de Prinsessestraat in en rijden zo tot Emelgem centrum. Daarna volgt de Warandestraat en de Baronstraat. Over de Vijfwegen gaat het via de Kachtemstraat naar Kachtem Centrum. Men rijdt de brug over om zo terug naar de Roeselaarsestraat te fietsen. Aankomst is traditiegetrouw ter hoogte van de Visschersdreef. Ik denk dat we op die manier alle mensen van Izegem een groot plezier zullen doen. Er wordt gerekend op 16 ronden wedstrijd, goed voor 160 kilometer."

Help mee Izegem Koers te Redden

Kermisdonderdag moet weer een groot volksfeest worden. En daarvoor rekent de schepen op de hulp van de Izegemnaars. "Inderdaad. Iedereen herinnert zich wel nog hoe verlaten onze stad was toen er vorig jaar geen koers was. Het comité vraagt dan ook de medewerking en steun van iedereen. Dan denk ik bijvoorbeeld aan heel de Izegemse bevolking, de cafés en verenigingen met een standje langs het parcours en ook aan de verschillende sponsors."

"De Izegemse bevolking kan de organisatie ondersteunen door kaarten te kopen van de kaarting die georganiseerd zal worden ten voordele van de beroepsrennerskoers op zaterdag 24 augustus en zondag 25 augustus vermoedelijk in het JOC. Kaarten zullen te verkrijgen zijn bij de leden van het comité en bij een groot aantal verenigingen en cafés. Voor de café is Izegem Koers een hoogdag, ook financieel. Het scheelt zeker een slok op een borrel wanneer dit volksfeest al dan niet georganiseerd wordt. Daarom vraagt het comité aan alle cafés op het parcours en op de centrale markten een bijdrage van 100 euro. Verenigingen met een standje op het parcours zullen eenzelfde bijdrage opgelegd worden via een gemeentelijk reglement."

"Ook doen we bij deze een oproep aan sponsors, groot en klein. In de komende weken zal u een bezoekje krijgen van een medewerker van ons comité met de vraag om voor dit sportieve volksfeest een bijdrage te geven. Sponsor wordt je vanaf een bedrag van 25 tot 200 euro."

Kermisdonderdag moet wer een hoogdag worden in Izegem

"Daarvoor word je opgenomen in het boekje dat speciaal voor deze manifestatie over het hele grondgebied van Izegem zal verdeeld worden. Hoofdsponsor word je vanaf een bedrag van 250 euro tot 1.000 euro. Voor deze bedragen mag je je aan een aantal VIP-arrangementen verwachten onder begeleiding van Pol Berlamont. Dat alleen al wordt een evenement op zich. Hoofdsponsors krijgen natuurlijk ook een plaats op de kleurenaffiche en op het programmaboekje en mogen bovendien spandoeken uithangen aan de aankomstplaats." Patrick Vandewatere