2002-06-01 - Izegem Koers zoekt nog seingevers - Wielerwedstrijd voor beroepsrenners krijgt steeds meer vorm

De leden van Izegem Koers zijn al druk aan het oefenen voor de beroepsrennerskoers. Hier fungeren Marc Vanlerberghe en Didier Vandeputte als koersdirecteur, Patrick Vandewatere als profwielrenner, Frank Duhamel en Ronald Vandommele vinden hun plaats in de bezemwagen, terwijl Pol Vandecasteele, Raf Desal en Ronny Mistiaen aandachtig toeschouwer zijn. (Foto Danny)

Ook tijdens het Batjesweekend zat het comité Izegem koers niet stil. Er werd namelijk een eerste evaluatievergadering georganiseerd en deze leverde enorme positieve resultaten op.

Verder werden ook nog enkele praktische zaken in overweging genmen. Ronald Vandommele : "De zoektocht naar sponsoring draait momenteel op volle toeren. De 350 neringdoeners die werden aangeschreven doordat zij ook in de vorige boekjes werden opgenomen zijn over het algemeen zeer enthousiast met het nieuwe volksfeest dat in de maak is. Hierbij wil ik wel nog zeggen dat mensen die we vergeten zijn onze excuses aanbieden, maar zij kunnen steeds contact met me opnemen voor eventuele sponsoring. Voor de rest verloopt alles eigenlijk naar wens. We beschikken over een zeer goed team en iedereen doet ruimschoots zijn duit in het zakje om alles zo perfect mogelijk te laten verlopen."

Gezien dit een echt volksfeest moet worden wordt ook een beschermcomité opgericht voor vrije beroepen en privé personen. Deze zullen eerstdaags aangeschreven worden en kunnen natuurljk genieten van een speciaal arrangement.

Oproep voor seingevers

"Voor de beroepswielerwedstrijd zulen we ongeveer een kleine 90 seingevers nodig hebben", vertelt Pol Vandecasteele ons. "Wij zijn dan ook op het moment druk bezig met het recruteren van de seingevers. Wie zich geroepen voelt mag zich gerust melden bij één van de leden van het comité. Ook de seingevers zullen we proberen in de bloemetjes te zetten en hen allemaal uitnodigen voor een receptie naar het stadhuis, want het werk van hen mag zeker niet onderschat worden. Het is toch een viertal uur dat zij op de baan moeten staan. Iedere Izegemnaar is dan ook welkom om ook zijn duit in het zakje te doen bij dit volksfeest."

Verder werden ook al de eerste profploegen gecontacteerd om met een ploeg deel te nemen aan deze wielerwedstrijd. Normaal wordt opteerd voor een 10tal profploegen uit België, Nederland en Frankrijk, aangevuld met een 5tal eliteploegen zonder contract. Qua profploegen zullen dat onder meer (onder voorbehoud) Lotto-Adecco, Landbouwkrediet-Colnago, RDM-Flanders, Colstrop-Palmans en het Nederlandse Bankgiroloterij, ... zijn. Bij de eliteploegen zonder contract wordt dat onder meer het Mez-Team, Soenens-Germond, Cerdi Team, De Lombarden en Deerlijk. Alle ploegen zouden met een tiental renners aanwezig zijn zodat we een 150tal renners door de Izegemse straten zouden zien rijden.

Keuzekaarting

Meteen doet het comité ook nog een oproep naar de verschillende Izegemse verenigingen die willen deelnemen aan de kaartenverkoop voor de kaarting van 24 en 25 augustus. Frank Duhamel : "Vanaf heden kunnen alle verenigingen de kaarten komen afhalen in Café Belfort bij Johny Porteman en Vera. De kaarten zijn verpakt in pakjes van 100 kaarten en kosten 1 euro per kaart. De verenigingen die kaarten verkopen dienen slechts de helft van het bedrag terug te geven aan het comité Izegem Koers. Op die manier kan iedere vereniging ook nog zijn eigen kas wat spijzen door onze kaartenverkoop. De kaarting zelf vindt plaats in het JOC op zaterdag 24 augustus van 16 uur tot 24 uur en op zondag 25 augustus van 9h30 tot 13h. Dankzij de steun van iedere Izegemnaar kan er op donderdag 5 september 2002 opnieuw een beroepsrennerskoers in izegem georganiseerd worden. We hopen dan ook op een grote medewerking van de Izegemse bevolking."

Over het reilen en zeilen van het verdere verloop van Izegem Koers houden we iedereen natuurlijk op de hoogte. (Patrick Vandewatere)