2002-08-01 - Weekbode - Spektakel nu al verzekerd - Norbert Vandommele, Ronny Mistiaen en Christ Sabbe in de weer

Op donderdag 5 september is het dus zover: izegem Koers vindt weer plaats; Opnieuw een hoogdag voor de Izegemse wielerliefhebbers. Maar zonder een enthousiast bestuur was dat zeker niet mogelijk geweest; Norbert Vandommele mocht na zeven jaar opnieuw alle papierwerk voor zijn rekening nemen, Ronny Mistiaen zorgde voor de veiligheid van de renners op de omloop en Christ Sabbe zorgde voor de contacten met de wielerploegen.

Dit drietal verrichtte schitterend werk en ze kunnen op 5 september dus genieten van de 34ste Grote Prijs Jerome Dekimpe. "Toen we de eerste vergadering hadden, was ik wel wat sceptisch", vertelt secretaris Norbert Vandommele. "De groep was wel bereid om er keihard tegen te gaan, maar verschillende mensen hadden niet echt zicht op een dergelijk grote organisatie. Nu sta ik versteld van wat deze groep allemaal heeft gedaan. Alles is in orde en de papieren voor deze editie van 2003 zijn al aangevraagd aan de BWB. Ook voor mezelf was het even wennen. Het is toch al zeven jaar geleden dat ik alle aanvragen en dergelijke binnenbracht, destijds bij de Patrick Sercuvrienden. Toch is ook hier alles zeer vlot verlopen. En alle herinneringen komen stelselmatig terug. Ik denk niet dat we qua administratie ook maar één puntje hebben uit het oog verloren. Ik ben dus meer dan klaar en enorm gemotiveerd om van deze eerste heruitgave van Izegem Koers iets fantastisch te maken. Ik ben heel blij dat e er weer bij mogen zijn en ik ben er van overtuigd dat we met de groep die we nu hebben er nog voor vele jaren kunnen tegenaan gaan en er zo voor te zorgen dat tijdens de kermisweek Izegem opnieuw zijn koers heeft."

Veiligheid belangrijk

Ronny Mistiaen werd door het comité gebombardeerd tot koersdirecteur. "iedereen die de handschoen opnam begin mei had waarschijnlijk wel enkele vragen bij de haalbaarheid van dit alles. Toch is het gelukt. Daarom wil ik een pluim gevenaan iedereen die meewerkt. Binnen het bestuur vult iedereen elkaar zeer goed aan. Het is de perfecte mengeling van ervaring, vernieuwing en organisatietalent. Prima voor de toekomst als je het mij vraagt."

"Wat betreft mijn specifieke taak zorg ik vooral dat het parcours, zowel voor de renners als de toeschouwers, veilig is. Ik denk dat het parcours dat hier uitgestippeld is, zowat het veiligste is in heel West-Vlaanderen. En dat hebben de renners en ploegbestuurders graag. Een wedstrijd rijden zonder al te veel kans op blessures of materiaalpech is natuurlijk graag meegenomen ; Toch willen we niets aan het toeval overlaten en zullen we de meest kritieke punten nog extra beveilige door strobalen te plaatsen. Ook zullen er op die plaats seingevers staan met een gele vlag zodat de renners nogmaals attent woden gemaakt op mogelijk gevaren. We moeten zorgen dat de renners zich thuis volen op 5 september en er een wervelend kijkstuk van maken. Meteen is de toekomst van Izegem Koers dan ook verzekerd."

Renners strikken geen sinecure

Christ Sabbe van zijn kant bekommert zich vooral over de aanwezigheid van de renners. Als ploegleider van Soenens-Germond is hij daarvoor zeer goed geplaatst. "De tijd dat de renners op goed geluk afkwamen naar wielerwedstrijden is al lang voorbij. Nu dienen de de verschillende ploegen aangeschreven te worden en gebeurt alles via officiële wegen. Darom ook werken we samen met managers van Gerwen. Op die manier kunnen we makkelijker in contact komen met de verschillende wielerploegen. En dat heeft ons zeker geen windeieren gelegd. Nu al zijn we zeker van van de deelname van alle Belgische ploegen aangevuld met ploegen uit onze buurlanden. Zelfs een Australische profploeg zal in Izegem te bewonderen zijn. Natuurlijk stijgt ook de spektakelwaarde als er veel ploegen zijn. Iedere ploeg heeft immers ook zijn volgwagen mee of komt met de bus. Op die manier heeft de wedstrijd natuurlijk nog meer uitstraling. Ik ben er dan ook van overtuigd dat iedere sportliefhebber zal genieten van de profwielerwedstrijd op 5 september aanstaand." (Patrick Vandewatere)