2002-08-16 - Penningmeester Marc Vanlerberghe over Izegem Koers - Enorme uitdaging toch tot een goed einde gebracht

Marc Vanlerberghe op de fiets met zijn zoontje Nico (7) en dochtertje Laura (9) (Foto Danny)

Het comité Izegem Koers is er in geslaagd om in een zeer korte tijdspanne de nodige financiële ondersteuning bij elkaar te brengen. Meteen is de garantie er ook dat Izegem Koers plaatsvindt op 5 september. Marc Vanlerberghe uit de Slabbaardstraat-Noord te Izegem werd door het Comité tot penningmeester gebombardeerd en deed zijn taak uitermate goed. De opvolging van sponsoring en facturen verliep probleemloos. De steeds uitermate rustige Marc, die ook in het bestuur van de Wijkraad achter de Kerk zetelt, is dan ook tevreden met de gang van zaken

Marc Vanlergberg15 jaar geleden hebben wij hier met de Wijkraad achte de Kerk de draad weer opgenomen met het organiseren van wielerwedstrijden rond het eerste weekend van Izegem Kermis. Ook dit jaar is er weer een tweedaagse voor cyclosportieven en masters. Daarnaast zijn wij hier ook vorig jaar gestart om in mei een wedstrijd te organiseren voor aspiranten. Deze wedstrijden grijpen plaats onder de vleugels van de Patrick Sercu-vrienden."

Eigen vergunning bij de VWB

Omdat de beroepsrennerskoers vorig jaar niet doorging, was de Wijkraad achter de kerk er niet gerust in en besliste om zelf aan te sluiten bij de VWB (Vlaamse Wielrijders Bond). "Omdat wij nu over een vergunning beschikken is het eigenlijk de Wijkraad achter de Kerk die feitelijke organisator is van de beroepsrennerskoers van dit jaar. De Patrick Sercuvrienden hadden hun vergunning namelijk niet vernieuwd. Op die manier kwam men dan bij ons terecht om deze beroepsrennerskoers aan te vragen." "Hierdoor was ik ook presnt op de openingsvergadering van het Comité Izegem Koers. Ik liet mij als vrijwilliger aanduiden tot penningmeester. Op 3 juni werd een rekening geopend en de opdracht voor het comité was om ongeveer 25.000 euro bijeen te krijgen om de koers te laten doorgaan. Nu goed twee maand later kunnen we stellen dat er koers zal zijn zonder en dat we daar zeker geen financiële kater zullen aan overhouden, wat op deze zeer korte periode toch een success mag genoemd worden."

Nog beter in de toekomst

Ook marc had zijn bedenkingen toen het nieuwe project startte. "Toen ik het bedrag zag dat we moesten bijeenharken op een dergelijk korte tijd, had ik toch wel wat bedenkingen, maar wie eigenlijk niet. Toch is het ons gelukt. Iedereen van ons comité heeft zich enorm ingezet op zijn manier. De sfeer binnen de groep is dan ook zeer positief. Ook naar de toekomst toe zie ik geen problemen. Mits een langere voorbereiding is de toekomst van Izegem Koers verzekerd. Je mag ook niet vergeten dat en beroepsrennerskoers organiseren heel wat andrs is dan een kermiskoers voor jeugdrenners. Voor iedereen van de groep is het een enorme leerschool. Ik ben er dan ook van overtuigd dat het volgend jaar, nadat alle kinderziektes er uit zijn en we bepaalde zaken hebben aangepast, Izegem Koers nog beter moet worden. Ik kijk dan ook reikhalzend uit naar 5 september. Izegem Koers moet een succes worden, dat zijn we onze Izegemse bevolking verplicht." (Patrick Vandewatere)

Izegem Koers vindt plaats op 5 september aanstaande. De start wordt gegeven om 14h15 aan het Café Belfort in de Roeselaarsestraat. De renners moeten 16 ronden van 10km rijden. Aankomst omstreeks 18h aan garage Denys, Roeselaarsestraat in Izegem. Er worden een 120 renners verwacht.