2002-09-05 - Een sportieve hoogdag : IZEGEM KOERS

Dat Izegem leeft en bruist is ook dit jaar meer dan bewezen.De prachtige organisatie van het Belgische kampioenschapVinken, de speelpleinwerking, de kermis met de senioren-dag, Izegem koers, Izegem zomert, het muziekfestival, de kastelenloop, de triatlon, Johan op de fiets… het wordt moeilijk om bij te houden. sp.a dankt alle organisatoren voor de inzet. Hierbij volgt een selectie uit het echte leven van Izegem. Het was op de koppen lopen op donderdag 5 september in Izegem. Na 1 jaar onderbreking kon onze stad opnieuw genieten van een beroepsrennerkoers,nu georganiseerd door een nieuw comité “IZEGEM KOERS”. Zonder overdrijven mogen we zeggen dat de organisatie een groot succes was :veel volk, de politie schat het aantal toeschouwers op 12 tot 15000

een prachtig parcours langs de 3 stadskernen van Izegem, Emelgem en Kachtem

107 renners waaronder toch een aantal kleppers zoals Museeuw, McEwen, Van Petegem, Mattan, Planckaert…

tevreden sponsors en een uitgelaten publiek - een goeie sportieve sfeer

een prachtige wedstrijd

Zonder meer een echt volksfeest. De toekomst van Izegem Koers ziet er rooskleurig uit, dankzij ook de medewerking van sp.a Izegem, die een belangrijke inbreng had in deze organisatie. Dank aan de mensen van het comité voor de inzet.

(Frank Duhamel, Schepen van Sport)