2002-09-05 - Izegem Koers op 5 september - "Het onmogelijke gerealiseerd"

Izegem Koers op 5 september

"Het onmogelijke gerealiseerd"

Op donderdag 5 september krijgt Izegem weer zijn traditionele koers voor beroepsrenners. Het waren Frank Duhamel en Johny Porteman die de handschoen terug opnamen, nadat de koers een jaar niet werd verreden.

Frank Duhamel en Johny Porteman namen de handschoen op toen iedereen dacht dat Izegem Koers dood was. Zij bewezen het tegendeel. (Foto Danny)

Johny Porteman : "Ik voel me werkelijk in mijn nopjes. Ik wil meteen ook alle sponsors, groot en klein, bedanken voor hetgeen ze gedaan hebben. Op drie maanden tijd iets dergelijks organiseren is bijna onmogelijk, maar met een ijzersterk bestuur en met de hulp van velen hebben we het toch kunnen verwezenlijken. Ik denk ook dat de meeste handelaars en dan vooral de cafébazen gevoeld hebben dat de kermis zonder Izegem Koers heel wat minder was, vandaar dat we ook op hun steun konden rekenen."

Keihard werken

"Het Comité Izegem Koers bestaat slechts uit tien personen, maar het zijn één voor één harde werkers. Nochtans zijn het niet de mensen met grote faam en naam en is het voor velen de eerste keer dat ze bij een dergelijke organisatie betrokken zijn. Maar door keihard te werken en met een schitterend doel voor ogen is het hen gelukt. Als de dag van de koers alles goed verlopen is, ben ik waarschijnlijk de gelukkigste man en zullen we met het hele comité ingetogen glunderen omdat we alle criticasters het zwijgen hebben opgelegd. Het enige wat ik nu nog hoop is mooi weer."

150 medewerkers

Ook Frank Duhamel ziet geen problemen. "Alles werd goed voorbereid door ons goed Comité. Eigenlijk zou ik een hele resem bedankingen moeten doen. Zo zijn er bijvoorbeeld de bijna 150 medewerkers die zullen garant staan voor een goed verloop van de wedstrijd. Verder wil ik zeker ook het stadhuis en alle diensten niet vergeten voor hun medewerking en natuurlijk ook de seniorenraad die hun seniorendag hebben willen verplaatsen naar de dinsdag. Ik hoop natuurlijk verder op veel volk en zeer goed weer. De dag zelf zal ik net als iedereen van het comité overigens zeker wat nerveus rondlopen. Voor velen is het dan ook nieuw. Ik denk echter dat we er zeker klaar voor zijn en dat Izegem Koers een onvervalst success mag worden." (PVDW)