2002-09-05 - Izegem : McKenzie klopt Lotto-blok

Izegem - David McKenzie tekende voor een gesmaakt nummertje in de Izegemse kermiskoers. In een spurt met zeven toonde de 28-jarige Australiër zich de snelste. De drie Lotto-mannen in de kopgroep wisten niet waar ze het hadden. Op 50 kilometer van de streep werd Gordon McCauley bijgebeend door Peter Wuyts, David McKenzie, Nico Mattan en de Lotto renners Gorik Gardeyn, Tom Stremersch en Aart Vierhouten. Ondanks het gebeuk van de Palmans-Collstrop-troepen, met Kristof Trouvé in een glansrol, hielden de zeven leiders ee kleine bonus over. In een lange spurt veroverde McKenzie zijn allereerste profzege. "Twee keer probeerde ik alleen weg te komen, maar Mattan en Gardeyn counterden. Vanaf toen heb ik me gedeisd gehouden. De juiste aanpak", glom de zesdejaarsprof uit de bescheiden Australische derdeklasser van Sean Yates. Gardeyn werd tweede voor Matan (TVM)