2002-09-05 - Laatste Nieuws - Masschelein vindt stilaan vorm terug - Profkoers in Izegem neemt nieuwe start

Izegem - Brussel-Izegem ging in het voorjaar definitief in rook op, maar een klein half jaar later staat er in Izegem al een nieuwe grote koers op de rol. De verwachtingen zijn hoog gespannen, want de gloednieuwe ploeg die er aan de touwtjes trekt, wist voor hun eersteling de teams van Lotto, RDM, Marlux, Collstrop-Palmans, Vlaanderen, het Australische Nova, de Domo's met Museeuw en verder Planckaert, Farazijn, Mattan en Boonen te strikken. Voeg daarbij de ploegen van Beveren 2000, Soenens-Germond, Mez en Cerdi. Wedden dat het straks in Izegem opnieuw storm loopt?Izegem brengt deze middag dus ontegensprekelijk het betere regionale werk. In normale omstandigheden spek voor de bek van Thierry Masschelein, maar de Marlux-prof is voorlopig content met een rolletje in de schaduw."Dit is mijn slechtste seizoen ooit", windt de Geluwenaar er geen doekjes om. "Pas sedert twee weken voel ik me opnieuw een beetje fit. Het jaar 2002 was voor mij een lange martelgang. Eind maart moest ik naar de kant. Na twaalf dagen hoge koorts werd klierkoorts als diagnose gesteld. Ja, hoe kweek je zoiets? In het moderne wielrennen is alles van belang. Zowel in de winter als in de zomer moeten we scherp staan. Daardoor zijn we misschien sneller vatbaar voor aandoeningen. Ik scharrelde mijn klierkoorts waarschijnlijk op in Fayt-le-Franc, na een ganse middag in de regen en de koude was mijn lichaam serieus verzwakt. Ik heb er waarschijnlijk een drinkbus aangenomn die vooraf onvoldoende was gereinigd.""Weet je, ik ben geen komediant, maar ik zag zwarte sneeuw. Na mijn koortsaanval stapte ik terug de fiets op, maar ik voelde me maandenlang machteloos. De hele tijd voel ik me verschrikkelijk moe, had niet de minste kracht in de benen. Het was alsof de klierkoorts me volledig opvrat. Pas in juli priemde er na een vitaminenkuur een lichtje. Sinds half augustus voel ik me beter. Pas op, nog niet topfit. Maar ik voel me geleidelijk de vorm terugkrijgen. In de Schaals Sels koerste ik dinsdag twee uur mee met de beteren."Contractverlenging

"Het probleem is dat ik straks met Marlux over een contractverlenging moet spreken. Resultaten kan ik voorlopig niet voorleggen en volgend jaar word ik er dertig. Terug naar de amateurs? Als ik een ploeg zoals Bart Heirewegh vind misschien wel. Anders nooit, er gewoon wat tussen koersen daar vind ik niks an. Dan stop ik liever. Maar zover is het nog niet. In september ga ik proberen om een fatsoenlijke prijs te rijden."

De profs starten om 14h15 voor 157km of 16 ronden. (Dirk Meulders)

Thierry Masschelein hoopt dit seizoen nog een fatsoenlijke prijs te kunnen rijden. (Foto Goyvaerts)