2002-09-13 - Weekbode - Izegemnaars hebben hun feest terug - Duizenden toeschouwers genieten van Izegem Koers, Unieke sfeer en prachtig weer

Hoeveel mensen er nu juist van Izegem Koers mee hielpen een feest maken is niet te achterhalen, maar de organisatoren mogen alvast tevreden terugblikken. Op alle vlakken werd het een succes en volgend jaar komt er zeker een verlengstuk. Al van bij de start was het op de koppen lopen. Gorik Gardeyn (centraal met Lotto-trui) die tweede zou worden, was blijkbar al erg attent voor de wedstrijd en heeft de bedoeling van onze fotograaf in de gaten. Maar de Egemnaar moest de duimen leggen voor McKenzie die de snelste was van een kopgroepje van vijf. (Foto Danny)

"Op ingeslagen weg verdergaan"

Patrick Vandewatere en winnaar McKenzie : beiden stralend van geluk (Foto Danny)

Patrick Vandewatere, die de PR van het Comité Izegem Koers verzorgde, was in de wolken na de wedstrijd. "We hadden er veel van verwacht en met de steun van hierboven is het ook uitgekomen. De mensen waren enthousiast, de VIP's tevreden en er kwam een prachtig rennerspotentieel aan de start. Wat wil je nog meer? Ik weet wel er waren nog wat kinderziektes, maar we hebben nu twaalf maanden om die weg te werken. Ik wil ook een oproep doen aan kandidaat-sponsors. Als je ziet welke publieke opkomst wij teweeg konden brengen is een reclamebudget van een Izegemse firma voor Izegem Koers geen weggegooid geld. Nu is gebleken dat de leemte van de dinsdag van Izegem Kermis door de Izegemnaars als echt werd ervaren en we zullen daar ook op dinsdag 9 september 2003 aan verhelpen. Ik wil geen verwijt sturen naar Patrick en Christophe Sercu, maar we hebben het met onze ploeg die enorm goed samenwerkte toch voor mekaar gekregen. Het verlangen naar een tweede editie nieuwe stijl is dan ook heel groot." (LDB)

"Het comité verdient volop onze steun", Medewerker Danny Dierkens

Zowat drie maanden geleden werd ondermeer aan Danny Dierkens en Werner Debacker gevraagd om een handje te helpen op de dag van Izegem Koers; Beiden zetten een goed jaar geleden hun schuders onder de wederopstanding van KFC Izegem na de aangekondigde, maar afgesprongen fusie met Ingelmunster. "De soap rond de teloorgang van Brussel-Izegem in september 2001 was gelijkaardig aan onze perikelen en op vraag van schepen Didier Vandeputte hebben we onze medewerking toegezegd. We moesten programma's verkopen op het parcours en later waren we verantwoordelijk voor de genodigden aan de VIP-ruimte in de Heilig-Hartschool. Op Izegem Koers zijn alle sociale klassen vertegenwoordigd en ik had kritiek verwacht op het VIP-gebeuren. Maar die kritiek kwam er niet en dat is goed nieuws als je weet dat het budget voor Izegem Koers minstens 25.000 euro bedraagt en dit zonder sponsoring niet bijeengebracht kan worden. De stad doet zeker haar duit in het zakje maar zonder de bijna kosteloze medewerking van zowat 100 medewerkers mag je het wel vergeten. Izegem Koers kon dit jaar zeker met de titel van beste regionale wedstrijd van West- en Oost-Vlaanderen gaan lopen." "Naar mijn oordeel zijn de organisatoren geslaagd in hun opzet. Ik ben voorstander om op dit elan verder te gaan en niet meer te dromen van een organisatie à la Brussel-Izegem. Dankzij sportschepen Frank Duhamel is het tienkoppig Comité erin geslaagd om Izegem Koers wer op de wielerkaart te plaatsen en hoe. Maar het financieel plaatje rondkrijgen blijft een moeilijke opdracht. Ik zou daarnaast een oproep willen doen naar de Izegemse sportverenigingen om voor die dag enkele losse medewerkers te leveren. We moeten heb spontaan steunen en er zijn heel wat taken te vervullen. Ik kijk al uit naar de editie van 9 september 2003." (LDB)

"Vroeger onze hoofdsponsors aanschrijven", Secretaris Marc Vanlerberghe

Ook voor comitélid Marc Vanlerberghe was de afgelopen editie van Izegem Koers een voltreffer. "Voor het eerst werkten we met een VIP-ruimte. Als je weet dat die hoofdsponsors die minimaal 250 euro steunden toch zowat 13.000 van het totale budget (25.000 euro) voor hun rekening namen, wordt het duidelijk dat zonder hen er geen Izegem Koers zou geweest zijn. Het stadsbestuur gaf wel een toelage van 6.000 euro maar dat volstond enkel om de waarborg naar de BWB door te storten. Het is de bedoeling om naar volgend jaar toe nog meer hoofdsponsors aan te schrijven. Dit jaar is het allemaal heel vlug moeten gaan. En nu kunnen we bewijzen tonen dat er een massa volk is opgekomen.""In weerwil van hetgeen eerder werd geschreven deed Christophe Sercu een mooie geste en kwam hij met zeventien lotto-renners aan de start. Het budget van 25.000 euro zal allicht volgend jaar ook moeten volstaan om de koers te organiseren. We koesteren geen ambitie om groter te worden en ee ngroot deel spenderen aan startgelden zit er voorlopig nog niet in. Het is wel zo dat het geld van de stad en de belastingbetaler goed werd besteed. Ik durf wedden dat de bruto-omzet van de handelaars en de horeca boven de 25.000 euro zal uitgekomen zijn.""De les die we moeten trekken is dat we de kandidaat-hoofdsponsors al tegen het einde van dit jaar moeten aanschrijven. Want begin 2003 wordt aan de sommen van het nieuwe reclamebudget een bestemming gegeven. We mogen het risico niet lopen achter het net te vissen als we pas volgende zomer bij hen zouden gaan aankloppen. Voor dit jaar is 98 procent van alle ontvangsten en uitgaven al geregeld. Het goeie weer was een pluspunt, maar ook het vertrouwen van de Izegemse firma's en zelfstandigen heeft ons een begroting in evenwicht opgeleverd." (LDB)