2003-09-11 - Nieuwe bestuursleden comite Izegem Koers zeer enthousiast - Wielerfans in hart en nieren

Na het overweldigend success van vorig jaar waren veel personen bereid om ook hun steentje bij te dragen in het comité Izegem Koers. Toch werd door het bestuur geopperd om niet te groot te worden. Er werden slechts vijf nieuwe leden in het bestuur toegelaten. En die personen hebben ondertussen duidelijk bewezen dat ze een meerwaarde zijn. De nieuwe leden van het comité zijn Stephan Christiaens, Marc Meernhout, Mathieu Mistiaen, Frans Vroman en Jacques Vanacker. Zij zullen er zeker ook voor zorgen dat er op donderdag 11 september opnieuw een vlekkeloze organisatie is van Izegem Koers. Jacques Vanacker : "Ik ben al van mijn 6 jaar al koersliefhebber. Twee jaar geleden was ik net zoals de meeste Izegemnaren trouwens zeer ontgoocheld toen er geen koers meer was. Het was alsof Izegem koermis ook niet meer bestond. Ik was dan ook heel blij toen de mooiste kermiskoers van Vlaanderen, die Izegem Koers toch is, vorig jaar opnieuw kon doorgaan. Toen ik zag dat ook het bestuur enorm goed werk leverde heb ik dan ook geen enkel moment getwijfeld om in het betuur te treden. Izegem koers moet opnieuw de traditie worden die het was en met een dergelijk bestuur kunnen we naar de toekomst toe nog prachtige zaken realiseren. Izegem Koers is zeker de grootste manifestatie in Izegem. Ik denk dat er vorig jaar zeker 20.000 toeschouwers waren op het parcours. En uit ervaring weet ik dat ook de renners iets dergelijks weten te waarderen. Tijdens veel andere wedstrijden rijden ze het centrum binnen en enkele kilometers later fietsen ze opnieuw tussen de weiden en de grazende koeien.Medewerking stadsbestuur

Belangrijk en zeker niet te onderschatten is de volledige medewerking van het stadsbestuur. "Ik denk dan ook dat het schepencollge en natuurlijk ook burgemeester Willy Verledens zich bewust zijn dat Izegem Koers aan de stad een extra elan geeft. Nu er ook dit jaar het kampioenschap van West-Vlaanderen voor eliterenners met contract bijkomt, kan dat de aandacht naar Izegem nog enkel verhogen. Maar ook de receptie voor de seingevers en de recpie na de koers die in het stadhuis kan doorgaan zijn natuurlijk heel belangrijk voor een stad als Izegem. Iedere sportliefhebber mag dan ook het stadsbestuur van Izegem op handen dragen."

Ook Mathieu Mistiaen is wielerfanaat in hart en nieren. "Vorig jaar hielp ik al om de nadars te plaatsen samen met mijn oom Ronny Mistiaen. Het werd toen een prachtig evenement en ik ben dan ook trots dat ik deel mag uitmaken van het comité. Ook dit jaar zal ik zeker de handen uit de mouwen steken om mijn taken zo goed mogelijk te volbrengen. En trouwens ik ben gek van de Izegemse vrouwen die tijdens Izegem Koers de renners staan aan te moedigen. (lacht hartelijk).

Ook ex-prof Marc Meernhout van de partij

Ook Izegems profwielrenner van weleer Marc Meernhout maakt deel uit van het comité. "Vorig jaar was ik er ook al en kon ik inspringen als chauffeur. Ik voerde toen de dokter. Daarna ben ik volledig toegetreden tot het bestuur. Een prima groep die zeer veel kwaliteiten heeft. Zelf was ik, toen ik nog prof was, in Izegem verschillende keren tweede. Ik eindigde ondermeer na Patrick Sercu en Jean-Luc Vandenbroucke. Door het feit dat ik in wielermiddens nogal veel personen ken, kan ik op die manier ook mijn steentje bijdragen. Zo heeft bijvoorbeeld Johan Musseuw me persoonlijk beloofd dat hij er in Izegem bij zal zijn. In ieder geval is Izegem Koers een prachtige organisatie zowel voor de renners als het altijd talrijke publiek. Ik ben er dan ook van overtuigd dat donderdag 11 september al bij veel wielerliefhebbers met stip aangeduid staat in hun agenda. Het wordt weer een hoogdag voor de wielrennerij. (Patrick Vandewatere)

Frans Vroman, Jacques Vanacker en Mathieu Mistiaen zijn nieuwkomers in het bestuur. Marc Meernhout en Stephan Christiaens ontbreken op de foto. (Foto Danny)