2003-09-19 - Weekbode - Meer dan gewoon een koers - Duizenden wielerliefhebbers en kermisvierders beleefden plezier aan Izegem Koers

Izegem Koers zorgde weer voor een mensenzee in de Roeselaarsestraat. (Foto Danny)

Vorige donderdag werd in Izegem het kampioenschap van West-Vlaanderen betwist in een profkoers met 102 renners aan de start en met een record aan publieke belangstelling. Sportief bleek het niet echt een voltreffer, maar qua publieke belangstelling kende Izegem Koers zijn gelijke niet.Het comité Izegem Koers kreeg van de weermaker weer prachtig nazomerwer en dat bracht mee dat al van bij de start de Roeselaarsestraat ter hoogte van Café Belfort omgeschapen was in een mensenzee. De renners hadden er aanvankelijk duidelijk zin in want de 165km werd aan een hoog tempo afgemalen. Winnaar werd Kevin Van Impe uit Erpe-Mere. Hij is de neef van wielerlegende Lucien. Davy Commeyne kon met de titel van West-Vlaams kampioen gaan lopen. Het sportieve gehalte van de koers lag niet echt hoog. Een groot deel van de renners stapte vroeger van de fiets. Nico Mattan stond na zeven ronden al pinten te tappen in Kaffee Lagaar en zo kreeg Commeyne de West-Vlaamse titel in de schoot geworpen Gelukkig maakte men Davy erop atent, want ook hij overwoog vroegtijdig af te stappen.Jaarlijks rendez-vous met vrienden en kennissen

"Op termijn zelfbedruipend worden"

Onze fotograaf kon vlnr Marc Vanlerberghe, zijn echtgenote Ann Schrijnemakers en Ronald Vandommele op de gevoelige plaat vastleggen. (Foto Danny)

Sponsors genieten van VIP-Behandeling

Seingever Valère Roose wint fiets

Onze fotograaf kon in een druk bezette VIP-room een mooi rijtje sponsors fotograferen met vlnr sportschepen Frank Duhamel, Rik Vacquier van Mercator Bank, Pol Seynaeve van Argo, raadslid Marc Vanlerberghe, Johny Porteman v an Voegwerken Porteman, Bart Dufour van B-Art, Edgard Dewulf van Nerdon, Stefaan Wybo van McSteff en Ronald Vandommele van het Organisatiebureau Vandommele. (Foto Danny)

De seingevers die allen hun uiterste best deden tijdens Izegem Koers werden zeker verwend. Achteraf werd hen ook een fiets verloot. Senator Myriam Vanlerberghe trok met onschuldige hand de overwinnaar. De fiets werd gewonnen door Kachtemnaar Valère Roose. Het comité Izegem Koers en Valère poseerden trots voor het lokaal van Izegem Koers Café Belfort (PVDW - Foto Danny)