2004-02-13 - Met start op de Korenmarkt - Izegem koers op donderdag 9 september 2004

Hoewel er opnieuw al enkele loze geruchten de ronde doen vindt profwedstrijd 'Izegem Koers' plaats op donderdag 9 september aanstaande en normaal gezien ook op hetzelfde parcours als gewoonlijk. De start zal op de Korenmarkt gegeven worden.We zochten Didier Vandeputte op, die graag wat meer tekst en uitleg verschafte. Als de wegenwerken zonder problemen verlopen zou de profkoers zelfs opnieuw over identiek hetzelfde parcours verreden worden als verleden jaar. "Toch zijn onze koersdirecteurs Ronny Mistiaen, Pol Vandecasteele en Christ Sabbe al bezig met een aanvaardbaar en veilig alternatief te zoeken. In ieder geval zullen de Nieuwstraat en de centrale brug opnieuw gebruikt worden."Het verschil met vorige jaren is dat men start op de Korenmarkt. "Aan de traditionele startplaats aan 'Het Belfort' was er zodanig veel volk dat de veiligheid niet meer gegarandeerd kon worden. Daarom wordt uitgeweken naar de Korenmarkt waar de renners rechts van de weg zullen opstellen. De volgwagens doen dat aan de linkerkant, zodat de start veilig en rimpelloos kan verlopen. We mikken weer op zeker 100 renners en volgwagens en ook de publiciteitskaravaan zal er weer bij zijn."12.000 toeschouwers

Momenteel wordt er in het bestuur opnieuw hard gewerkt om de nodige sponsoering binnen te rijven. "In 2003 was onze oganisatie kwalitatief een stuk verbeterd en hadden we ook meerdere sponsors. Als we diezelfde trend in 2004 kunnen houden zouden we al heel tevreden zijn. We hopen natuurlijk ook dat alle kleine en voornamelijk ook de grotere sponsors heel tevreden waren met hetgeen we hen aanboden vorig jaar, zodanig dat ze er ook dit jaar willen bij zijn. Ikzelf heb trouwens al enkele nieuwe sponsors warm weten te maken voor de organisatie.""Persoonlijk is Izegem Koers voor mij op drie vlakken zeer interessant. Het is allereerst een sociaal gebeuren waarbij vrienden en kennissen op straat komen. We hebben niet voor niets ieder jaar bijna 12.000 toeschouwers. Ten tweede is het ook economisch zeer goed. De horecazaken en ook de kermis draaien dan uitzonderlijk goed. En natuurlijk is het ook sportief interessant. We proberen met het bestuur een zo goed mogelijk pakket renners aan te bieden. Ook dit jaar proberen we zowel op kwaliteit en kwantiteit hoger te mikken."Opnieuw Provinciaal Kampioenschap

"Na onze wedstrijd van vorig seizoen waren we heel tevreden met een schrijven van de Wielerbond van West-Vlaanderen die ons bedankte voor de uitstekende organisatie. Daarom willen we op de ingeslagen weg verder gaan. Ook op 9 september wordt het kampioenschap van West-Vlaanderen in Izegem verreden. Wel zal dit jaar de BWB aandringen bij de West-Vlaamse Profs om zo talrijk mogelijk aanwezig te zijn. Verder zullen wij ook proberen alles in het werk te stellen om een degelijk profpeloton in Izegem aanwezig te hebben. Met de verschillende nieuwe ploegen die dit seizoen werden opgericht moet dit ook lukken."

"Toch wil ik wel benadrukken dat wij geen individuele toppers een zwaar contract kunnen geven. Wij moeten het doen via kleine ploegvergoedingen en relaties. Wij kunnen geen eisen stellen en kunnen geen harde munt er tegenover stellen. Wij zijn nog steeds een kleine bestuursgroep die een professioneel goede georganiseerde kermiskoers maakt. Voorlopig is het nog steeds roeien met de riemen die we hebben. Maar we groeien stilletjes aan verder en ik beloof nu reeds aan wielerminnend Izegem dat 9 september aanstaande een prachtig feest wordt." Patrick Vandewatere