2004-08-06 - Initiatiefnemers van het eerste uur blikken tevreden vooruit naar 9 september - Izegem Koers een feest

Izegem Koers van donderdag 9 september aanstaande wordt opnieuw een feest. De initiatiefnemers van het eerste ur Johny Porteman en Frank Duhamel zijn opnieuw heel tevreden. Ook het feit dat er opnieuw gereden wordt op hetzelfde parcours is zeker een pluspunt. Even werd getwijfeld toen de werken in de Roeselaarsestraat afgelopen waren, maar volgens de BWB is er geen vuiltje aan de lucht. Frank Duhamel en Johny Porteman zijn dan ook opgelucht. "Inderdaad, even was er toch een beetje paniek", vertelt Frank Duhamel. "De doorgang in de Roeselaarsestraat ter hoogte van de Heilig-Hartkerk is inderdaad zeer smal om daar een peleton van 100 renners en volgwagens door te sturen. We hebben echter meteen de mensen van de Belgische Wielerbond West-Vlaanderen op de hoogte gebracht en hen uitgenodigd naar Izegem. Voorzitter Jules Vandergunst en nog twee commissarissen van de BWB hebben de plaats bezocht. Voor hen was er geen vuiltje aan de lucht. Wel moeten er van aan de Focus tot aan Klein Zandbergske nadars geplaatst worden en moet er ook gevlagd worden met een gele driehoek. De Izegemnaar mag dus gerust zijn, Izegem Koers verloopt op hetzelfde parcours."Ook Johny Porteman is uiteraard tevreden. "Het zou zeker niet evident geweest zijn om meteen een alternatief parcours op poten te zetten. Nu het obstakel voor de BWB geen problemen geeft, zijn we gerust. Meteen wil ik ook van de gelegenheid gebruik maken om de verschillende sponsors te bedanken, ook deze van de deelgemeenten Emelgem en Kachtem. Onze sponsoring is rond en we zijn er van overtuigd dat we het publiek opnieuw een prima profwedstrijd zullen kunnen aanbieden. En ook het rennerspotentieel zal omhoog gekrikt worden. Izegem Koers wordt opnieuw een groot feest."Hecht bestuursteam

"We moeten alle Izegemse neringdoeners bedanken", gaat Frank Duhamel verder. "Izegem Koers is na drie edities al uitgegroeid tot een certitude, een traditie zeg maar. En blijkbaar beseffen de Izegemse handelaars het nut van de vele duizenden wielerliefhebbers die in Izegem zijn. Toch was het voor veel zelfstandigen niet zo gemakkelijk. Met de werken aan de Roeselaarsestraat en de aanleg van het nieuwe rond punt op de Rijksweg zagen velen hun inkomsten dalen. Toch konden wij, als we met het bestuur langsgingen, meestal rekenen op een zeer goede en positieve medewerking. Ik wil op mijn beurt dan ook alle sponsors bedanken."

"Het organiseren van een profwielerwedstrijd is zeker niet zo eenvoudig", gaat Johny Poteman verder." Toen we onze eerste vergadering hielden nu drie jaar geleden waren er nog niet zoveel gegadigden, maar na het succes van de eerste editie wilde plots iedereen deel uitmaken van het comité. Toch hebben we er steeds voor gezorgd dat het bestuur niet te groot kwam en dat het uit ervaren en plichtsbewuste mensen bestond. En tot op heden zijn we daar goed in geslaagd. We vormen een hecht team en iedereen is bereid om voor iedereen te werken. Als er al eens iemand een taak door andere verplichtingen niet kan nakomen, staan er direct een drietal anderen om het euvel te herstellen. Enkel door het sterke bestuur zijn we in staat om een dergelijke organisatie op poten te zetten. Anderhalve maand voor de koers is alles al geregeld en is het draaiboek gemaakt. We laten niets aan het toeval over en opnieuw primeert de veiligheid, zowel die van de renners als die van de toeschouwers. Ook nu weer zullen mensen van de civiele bescherming op de cruciale punten staan. Verder worden de deelnemerslijsten opnieuw door onszelf verdeeld en beloven we dat we de toeschouwers vanaf de start de deelnemerslijsten zullen kunnen aanbieden." (Patrick Vandewatere)

Op de foto herkennen we Patrick Vandewatere, Frank Duhamel en gelegenheidsseingever Johny Porteman die het gevaarlijke punt aan de Heilig-Hartkerk aanduidt. (Foto Danny)