2004-08-20 - Stephan Christiaens en Yves Vierstraete zeer enthousiast - Sponsoring blijft belangrijk

Stephan Christiaens en Yves Vierstraete zeer enthousiast

"Sponsering blijft belangrijk"

Stephan Christiaens en Yves Vierstraete zijn twee nieuwelingen in het bestuur. Stephan is er bij van vorig jaar, terijl Yves dit jaar het bestuur kwam versterken. Beiden werken zeer enthousiast mee tot het welslagen van Izegem Koers. Stephan Christiaens uit de Monseigneur De Keyzerstraat 20 in Izegem is 41 jaar en getrouwd met Patricia Vansteenkiste. het gezin heeft 3 kinderen : Alexander (9), Jana (6) en Maxime (2). "Eigenlijk ben ik al altijd een wielerfanaat geweest. Ik koerste zelf en heb nu ook nog steeds een boontje voor het wielrennen. Tijdens de eerste editie fungeerde ik al als seingever. Daarna werd me gevraagd of ik ook in het bestuur wou komen. Eigenlijk heb ik niet getwijfeld, want ik wilde maar wat graag dat de profwielerwedstrijd in Izegem bleef.""Als ik me ergens van aantrek dan ga ik er ten volle voor. Zo ook met de koers. Tijdens de eerste maanden van dit jaar heb ik dan ook zoveel mogelijk geproveerd om sponsoring binnen te brengen en ik denk dan ook dat ik daar redelijk goed in geslaagd ben. De andere bestuursleden zijn in ieder geval tevreden over mij, maar ik denk dat dat toch maar een heel gewone zaak is. Als je iets wil bereiken moet je er ook gewoon veel voor doen."Gezellige bende

Stephan Christiaens (links) en Yves Vierstraete (rechts) zijn de nieuwe gezichten van het bestuur van Izegem Koers (Foto Danny)

"Binnen het bestuur hebben we een toffe bende. Iedereen wordt gelijk behandeld. Niemand steekt er boven uit. Tijdens de vergaderingen wordt ook naar iedereen zijn mening geluisterd en wordt er ook steeds samen overlegd wat de beste beslissing zal zijn. Het is dan ook logisch dat men zo te werk gaat de organisatie de perfectie nabij is?""Zelf ben ik ook nog renner geweest. Eerste plaats reed ik niet, maar ik mag wel zeggen dat ik in mijn wilerloopbaan veel premies gepakt heb. Ik kon gewoon niet in het peleton blijven. Van als het startschot gegeven werd viel ik aan, soms tot grote ergernis van de andere renners. Naar het einde van de wedstrijd was mijn pijp uit en werd ik vaak terug ingelopen, maar kom ik had mijn wedstrijd toch gereden."

Hele week verlof

"Tijdens de week van de kermis neem ik dan ook een hele week verlof, enkel om naar de verschillende wielerwedstrijden te gaan of hier en daar een handje te helpen. Zo ben ik op maandag op de Wijk Achter de Kerk bij de cyclosportieven, op dinsdag is er de seniorendag, op woensdag in de Lendeleedsestraat, op donderdag is er onze profkoers en op vrijdag blazen we uit op Becelaershof, wat kan een wielerliefhebber nog meer wensen."

Ook Yves Vierstraete is blij dat hij het bestuur vervoegde. "Eigenlijk ben ik ook een wielerliefhebber, maar hoe ik bij het comité ben geraakt is eigenlijk wel wat eigenaardig. Vorig jaar werd een wedstrijd georganiseerd via de stadsperiodiek. Wie won kreeg een VIP-arrangement. Ik was toen wel bij de gelukkigen zeker. Samen met mijn vrouw hebben we ons die dag enorm geamuseerd. Toen zag ik welk een fantastische organisatie het was, wilde ik graag meewerken. Ik heb toen mijn aanvraag ingediend en werd bestuurslid. Ik heb ook geprobeerd om dit jaar mijn steentje bij te dragen en op donderdag 9 september ben ik zeker ook de hele dag van de partij om overal te helpen. Ik ben er dan ook zeker van dat duizenden wielerliefhebbers opnieuw op de afspraak zullen zijn op donderdag 9 september aanstaande." (Patrick Vandewatere)