2004-08-27 - Zonder seingevers geen koers - Organisatie Izegem Koers wil op donderdag 9 september de puntjes op de i zetten

De seingevers werden weer vergast op een receptie op het stadhuis. (foto Danny)

Afgelopen woensdag werd Izegem Koers voorgesteld aan de seingevers en de uitgenodigde pers. Maar liefst 70 van de 95 uitgenodigde seingevers waren aanwezig. Voor hen is Izegem Koers dan ook meer dan zomaar een wedstrijd. De uitnodiging nar de gemeenteraadzaal en de daaropvolgende receptie is voor velen al een hoogtepunt.

Ook Pol Vandecasteele, onze Pol Van de Mol, was uiterst tevreden met de opkomst. "Een wielerwedstrijd zonder seingevers is en blijft niet mogelijk. Daarom ook moeten we die mensen verwennen. Ik ben dan ook blj dat we met het Comité Izegem Koers er een soort traditie van maken om de seingevers uit te nodigen naar de persconferentie en hen dan daarna een recptie kunnen aanbieden. Op die manier kunnen we de eventuele wijzigingen op het parcours laten weten en ook krijgen de aanwezigen de allerlaatste info uit eerste hand."

"Seingevers worden soms een beetje met de vinger gewezen, maar tijdens de wedstrijd doen ze gewoon hun werk. Ik doe dan ook een oproep naar alle bestuurders om zo goed mogelijk de aanwijzingen van de seingevers op te volgen, zij hbben hun instructies gekregen en dienen die op te volgen. Maar al te vaak krijgen die mensen kritiek, terwijl ze er niets aan kunnen doen. Zonder seingevers is er geen koers."

Geluidversterking in de straten

Ook schepen van sport Frank Duhamel bedankte hen voor hun inzet en had nog wat bijkomende info. "We willen met de organisatie van Izegem Koers nog beter op de proppen komen dan orig jaar. Toen kregen we van de Belgische Wielerbond een lovende brief qua organisatie. Izegem Koers zou één van de mooiste kermiskoersen zijn van België. Op de paar negatieve opmerkingen hebben we gereageerd/ Zo is de start verlegd naar de Koremarkt omwile van de veiligheid van het publiek en renners. Verder is er ook gezorgd voor een neutrale zone voor de BWB waar de radioverbindingen gemaakt kunnen worden."

"Vorig jaar kregen we van het publiek de opmerking dat het zo stil was in de Izegemse centrumstraten. Het huis Jozef Debusschere Loontjes had daar helemaal geen schuld in, wij hadden daar geen geluidsversterking gevraagd. Toch hebben we dit jaar geopteerd voor een geluidsversterking compleet nieuwe stijl. Met OMEGA garanderen we een hypermoderne geluidsversterking over een groot deel van het parcours. Mede dankzij Telecom Deboosere is er ook via een satelietverbinding opnieuw een microreportage in Emelgem en Kachtem centrum. De geluidsversterking zal lopen van de Mandelstraat over de Roeselaarsestraat naar en op de Centrale Brug. In Emelgem van aan de hoek van de Stijn Streuvelstraat en in Kachtem van aan het Wit Paard tot aan de brug. Een huzarenwerkje dat we hopen perfect te krijgen. De Speaker van dienst is opnieuw Werner Verschaeve die nationaal bekend is."

Minimum 75 profs aan de start

Ook de kritiek dat er te veel amateurs en te weinig profs aan de start kwamen is verholpen. "Dat oplossen is echter niet zo simpel. Daags voor onze wedstrijd is er Aartselar en op zaterdag Parijs-Brussel, heel moeilijk dus om kleppers te krijgen. Toch hebben we ons uiterste best gedaan. Christ Sabbe verdient een enorme pluim. Profploegen die nu al getekend hebben en 8 renners afvaardigen zijn Chocolade Jacques Wincor Nixdorf, Lotto Domo, Cyclingnews.com Down Under, Jong Vlaanderen 2016, Jartazzi Grandville, Flanders Afin.com, Comnet Senges (DE), Axa Cycling Team, Van Vliet EBH Advocaten en Bert Story Pils. Worden nog verwacht Mr.Bookmaker-Palmans, Bankgiroloterij en het nieuwe Fidea van Bart Wellens. Verder is er ook nog de verzekerde deelname van Frank Vandenbroucke en geeft Patrick Sercu het startschot. We kunnen dus nu al zeggen dat we zeker een 75 profs aan de start zullen hebben. (Patrick Vandewatere)