2004-09-01 - Klaar voor Izegem Koers Initiatiefnemers van het eerste uur tevreden

Izegem koers op donderdag 9 september. Start om 14h15 op de Korenmarkt, aankomst in de Roeselaarsestraat ter hoogte van garage Denys.

Izegem Koers 2004 mag beginnen. Het comité Izegem Koers is klaar met alle voorbereidingen. Ook de iniatiefnemers van het eerste uur, Johny Porteman en Frank Duhamel zijn tevreden.Al liep het voor hen tijdens een eerste proefrit niet van een leien dakje. Johny Porteman kwam in volle eindspurt nog ten val, gelukkig was Frank daar om de eerste zorgen toe te dienen. Johny Porteman : "Ik zette de eindspurt al van ver in, maar waarschijnlijk gebruikte ik te veel kracht om de 17-56 rond te krijgen. Gevolg : mijn trapas brak, net zoals bij Tom Boonen in de Ronde van Frankrijk. En dat al voor een rasechte spurter als ik met mijn kleine 120kilogram. Gelukkig heeft Frank nog EHBO gevolgd en kon hij me de eerste zorgen toedienen. Voor Izegem Koers zelf zal ik dus niet kunnen starten, maar ik zal me met alle plezier wel bezig houden met de vrouw van Frank Vandenbroucke.""Alle gekheid op een stokje. We zijn volledig klaar voor de derde editie van Izegem Koers nieuwe stijl. Frank en mezelf zijn opnieuw enorm tevreden. Het stadsbestuur heeft hard gewerkt en het beloofd opnieuw een schitterende wielerwedstrijd te worden. Natuurlijk hebben we de weermannen gevraagd om een mooi nazomerweertje zodat iedereen van de partij kan zijn."Ook Frank Duhamel die samen met Johny drie jaar geleden de handschoen terug opnam is duidelijk tevreden. "We hebben inderdaad een zeer hard werkend bestuur waar eenheid troef is. Verder wil ik zeker ook nog de vele verschillende sponsors bedanken want Izegem Koers kost een pak geld. In ieder geval zijn we klaar voor een derde editie en Izegem Koers wordt opnieuw een feest voor iedereen." (Patrick Vandewatere)