2004-09-01 - "Opnieuw een prachtig feest"

Op de foto herkennen we Marc Vanlerberghe, Johny Porteman, Jacques Vanacker, Matthieu Mistiaen, Patrick Vandewatere, Dirk Van Walleghem, Pol Vandecasteele, Frank Duhamel, Raf Desal, Stephan Christiaens, Yves Vierstraete en Marc Meernhout. Ontbreken Didier Vandeputte, Norbert Vandommele, Ronny Mistiaen, Ronald Vandommele, Christ Sabbe en Frans Vroman. (Foto Danny)

De voorbereidingen rond Izegem Koers zijn zo goed als afgewerkt en daar is het bestuur razend enthousiast over. Tijdens de laatste bijeenkomst werden de laatste regelingen getroffen en is ook de sponsoring zo goed als rond. Vanaf volgende week wordt het draaiboek samengesteld en de laatste punten afgehandeld. De Izegemnaar kan nu reeds op beide oren slapen. Izegem koers op donderdag 9 september aanstaande wordt zeker weer een waar volksfeest.

Het parcours werd dit jaar niet gewijzigd. Enige verandering is het feit dat er niet meer gestart wordt ter hoogte van café "Het Belfort". De Wielerbond vond de smalle startplaats te gevaarlijk voor de renners en eiste dan ook nadars. Daarom werd door het bestuur geopteerd om te starten op de Korenmarkt. Daar staan nadars en is er heel wat meer ruimte. De renners zouden het rechterbaanvak nemen, terwijl de volgwagens via de linkerkant de centrale brug zouden oprijden. De start blijft wel om 14h15. Er worden dit jaar opnieuw 17 ronden gereden. Daar kan alleen de wielerliefhebber blij voor zijn. Na de start op de Korenmarkt in Izegem centrum gaat het over de Centrale Brug, Dam, Princessestraat, Emelgem Plaats (centrum deelgemeente Emelgem), Stijn Streuvelstraat, Ingelmunstersestraat, Baronstraat, Kachtemsestraat, Kachtem Plein (centrum deelgemeente Kachtem), Brug van Kachtem, Afrit Izegem, Roeselaarsestraat tot aan de aankomst ter hoogte van tankstation Denys.

Ook dit jaar wordt opnieuw het West-Vlaams kampioenschap in Izegem verreden. Via het bestuur werd dan ook extra druk uitgeoefend op de West-Vlaamse bond om de eigen profs aan te sporen om in Izegem aanwezig te zijn. Ook wordt er extra reclame gemaakt in Cyclo-West, het blad van de renners.

Al 10 profploegen aan de start

Na de wat tegenvallende aanwezigheid van profs vorig jaar doet het bestuur er alles aan om dit seizoen meer profs te kunnen inschrijven. Verantwoordelijke hiervoor Christ Sabbe doet zijn werk meer dan prima, want tot op heden hebben al tien profploegen zich aangemeld om deel te nemen aan Izegem Koers. Deze ploegen komen naar Izegem met minimum acht renners. Onder hen onder meer de Lotto-Domo ploeg en de andere Belgische derde klassers. Ook drie Nederlandse en één Duitse club komen zeker naar Izegem. Vorig jaar namen deze ploegen deel aan een rittenwedstrijd in het Noorden van Nederland, maar door het wegvallen van deze wedstrijd tekenen ze present in Izegem.

Ook het Team Down Under zal er opnieuw bij zijn. Komt daar ook nog bij dat ook de belangrijkste ploegen met eliterenners zonder contract er in Izegem zullen meerijden. Denk maar aan Soenens-Germond, Beveren 2000, Mezz Belgium, Cerdi en het Amerikaanse nationale team. Het zou dus wel eens goed kunnen zijn dat de kaap van de 100 renners opnieuw makkelijk overschreden wordt.

Ook Johny Porteman, de man die drie jaar geleden samen met Frank Duhamel de handschoen terug op nam om Izegem Koers te organiseren is zeer tevreden "Het bestuur heeft opnieuw keihard gewerkt. Het is ongelooflijk welke samenhorigheid er is. Iedereen zet zich voor 200% in voor het welslagen van onze organisatie. 9 september 2004 wordt in Izegem opnieuw een prachtig volksfeest." (Patrick Vandewatere)