2004-09-09 - Izegem Koers op donderdag 9 september - Mooiste Vlaamse Kermiskoers

Izegem Koers op donderdag 9 september

Mooiste Vlaamse Kermiskoers

Een deel van het bestuur op de nieuwe startplaats aan de Korenmarkt. We herkennen van links naar rechts Raf Desal, Johny Porteman, Patrick Vandewatere, Didier Vandeputte, Pol Vandecasteele, Frans Vroman, Jacques Vanacker, Stephan Christiaens en Frank Duhamel (Foto Danny)

Op donderdag 9 september worden duizenden wielerliefhebbers verwacht in Izegem. Na de lovende woorden van de BWB van vorig jaar werd niets aan het toeval overgelaten om ook deze derde editie tot een spektakel te brengen. Ook deed het bestuur meer inspanningen om meer profrenners naar Izzegem te halen. Izegem koers zal opnieuw Vlaanderens mooiste "kermiskoers" worden.

Nadat nog het eerste jaar velen eerst sceptisch stonden tegen het nieuwe comité Izegem Koers is dat na twee edities volledig verdwenen. De sponsoring werd vlot binnengehaald en blijkbaar hebben velen ingezien dat Izegem koers de grote massa lokt.

Het comité werd waar nodig nog uitgebreid en vormt nu een nog sterker geheel. Het bestuur bestaat uit voorzitters Frank Duhamel en Didier Vandeputte, secretaris Norbert Vandommele, ondervoorzitter Johny Porteman en Dirk Van Walleghem, penningmeester Marc Vanlerberghe, koersdirecteurs Pol Vandecasteele en Ronny Mistaen, PR en sponsoring Ronald Vandommele, PR- en persverantwoordelijke Patrick Vandewatere en de leden Christ Sabbe, Raf Desal, Stephan Christiaens, Marc Meernhout, Mathieu Mistiaen, Frans Vroman, Jacques Vanacker en Yves Vierstraete.

Start aan de Koornmarkt

Het parcour werd ook dit jaar bijna niet gewijzigd. Enige verandering is er wel dat de startplaats verlegd werd naar de Koornmarkt. Iedereen weet wel wat een hectische taferelen zich afspeelden aan de startplaats er hoogte van de Heilig-Hart-kerk. Nu vindt de start plaats op de Koornmarkt. De renners zullen rechts staan, de volgwagens link. De publiciteitskaravan pikt in beneden de brug.

De wedstrijd blijft bestaan uit 17 ronden. De start is opnieuw om 14.15 uur, dit keer dus wel op de Koornmarkt. Vandaar gaat het nar de Centrale Brug, Dam, Prinsessestraat, Emelgem Plaats (centrum deelgemeente Emelgem), Stijn Streuvelsstraat, Ingelmunstersestraat, Baronstraat, Kachtemsestraat, Kachtem Plein (centrum deelgemeente Kachtem), Brug van Kachtem, afrit Izegem, Roeselaarsestraat tot aan de aankomst ter hoogte van tankstation Denys, Nieuwstraat terug tot de Koornmarkt

Kruim van de Belgische ploegen

Ook qua aantal renners zal Izegem Koers zeker opnieuw hoog scoren. Verantwoordelijke hiervoor Christ Sabbe doet zijn werk meer dan prima, want tot op heden hebben al 15 profploegen mondeling toegezegd om deel te nemen aan Izegem Koers. Deze ploegen komen naar Izegem met minimum 8 renners. Het zijn de Belgische ploegen Lotto-Domo, Mr.Bookmaker-Palmans, Landbouwkrediet-Colnago,Chocolade Jacques en het Nederlandse Bankgiroloterij.

Van 2de categorie komt Vlaanderen-T-interim. Ploegen van 3de categorie zijn Cyclingnews-Down Under (Aus), Jong Vlaanderen, Jartazi-Grandville, Flanders-Affin.com, Spaarselect, Saey-Deschacht, Rosso Sport (Duit), Comnet Senges (Duit) en AC Sparta Praag (CZE). Ploegen met elite renners zonder contract Soenens-Germond, Beveren 2000, Cerdi team, Ne w Heebra en Deschacht-Eddy Merckx.

In ieder geval heeft het bestuur extra inspanningen gedaan om meer profwielrenners naar Izegem te halen. Of daar ook werkelijk toppers bij zijn, blijft afwachten. De dag ervoor wordt er in Aartselaar gereden en op zaterdag is er Parijs-Brussel. Afhankelijk van het wedstrijdverloop in Aartselaar zullen de verschillende toppers aanwezig zijn in Izegem. (Patrick Vandewatere)