2004-09-09 - Op stap langs het parcours - Spelers houden even halt aan standje van KFC Izegem

Onze fotograaf kon een kiekje nemen van vier vrienden : Barbara Matton, Maarten Dejonghe, Wouter Dujardin en Sophie Debruyne. Rechts op de foto herken je Werner Debacker, Danny Dierkens, Jozef Persyn en Maurits Vermeersch. (foto Danny)

Voor Wouter Dujardin, Sophie Debruyne, Barbara Matton en Maarten Dejonghe is Izegem Koers de jaarlijkse uitstap om te genieten van het wielergebeuren.

Wouter werkt als politieagent in het korps van de stad Gent, zijn vriendin Sophie zit in haar laatste jaar voor onderwijzeres. Maarten is zijn ploegmaat bij KFC Izegem waar ze bij de reserven aantreden. De vriendin van Maarten is Barbara. "Wij zijn donderdagnamiddag samen naar Izegem Koers getrokken. Ik wou in de eerste plaats Frank Vandenbroucke aan het werk zien omdat ik een supporter van ben. Jammer dat hij zeven ronden van het einde door de afgevaardigden van de BWB met het laatste groepje waarin hij reed uit koers werd gezet omdat het tijdsverschil met het peloton al te groot was geworden. Voor VDB zal het allicht maar als een training bedoeld zijn geweest."

Omdat Wouter en Maarten bij KFC Izegem spelen hielden zij halt aan de bar die door het bestuur van hun club in een nis langs de Roeselaarsestraat was opgesteld. "Veel bier heb ik er niet gedronken, want donderdagavond staat één van onze drie weeklijkse trainingen nog op het programma. Maar toch was het een gezellige bedoening en wij hebben genoten." (LDB)