2004-09-09 - Provinciale titel bij de profs voor Jurgen Van De Walle

Niets dan stralende gezichten daar in Izegem donderdag 9 september jl waar wielerclub "Izegem Koerse" niet alleen voor het voortbestaan van de beroepsrenners wedstrijd instond maar daarenboven ook nog het provinciaal kampioenschap voor profs in de wacht sleepte. Ook vorig jaar was dit het geval. Toen hadden zij amper twee West-Vlamingen aan de start waarvan Nico Mattan al vrij vlug uit de wedstrijd verdween en Davy Commeyne zich alleen moest bekommeren om de wedstrijd uit te rijden. Zo triestig het vorig jaar was, zo schitterend het in 2004 is geworden.

Zwoegen was het wel aan de inschrijvingstafel waar onze WBV-afgevaardigden niet minder dan 165 renners zagen voorbijkomen, onder hen vijf West-Vlamingen met inbegrip van een her optredende Frank Vandenbroucke. Tienduizenden wielerliefhebbers waren naar de schoeiselstede afgezakt en beleefden er een wielernamiddag die er best wezen mocht met een boeiende finale waarin uiteindelijk nog drie West-Vlamingen voor de provinciale titel meestreden. Hun namen: Jurgen Van De Walle, Stijn Devolder en Gorik Gardeyn. De Nederlander Koos Moerenhout van Lotto-Domo ging uit een leidersgroep van 50 man aan de haal op zowat 20km aankomst en hield stand tot op het einde ondanks een reactie van zeven man waaronder Van De Walle en Stijn Devolder (zie foto AVH onder). Met zijn vijfde plaats veroverde Eernegemnaar Van De Walle de provinciale titel voor Stijn Devolder. Gans de wedstrijd reed hij aanvallend sterk. "Moest wel, in zo'n grote groep renners wilde ik mij niet laten verrassen door een vroege aanval. Er werd hier keihard gevlamd (eerste uur 44km600) en de wind maakte het ons ook niet gemakkelijk. Wat moet die Moerenhout gevlogen hebben, bij ons in de achtervolging draaiden wij goed rond en toch geraakten we niet bij hem. De provinciale titel is uiteraard mooi meegenomen maar een dagzege ware nog beter geweest. Het laat het beste verhopen voor Parijs-Brussel" aldus Jurgen die bij de jeugd veel brons en zilver wist te halen op provinciale kampioenschappen.

En de winnaar? "Heel gelukkig en tevreden na zo'n snelle wedstrijd. Vorig jaar werd ik hier tweede en kende de finale. Het was hard knokken om de luttele 18" tot op de meet te houden. Deze zege moet mij ongetwijfeld helpen een nieuwe ploeg te vinden nu ik merk dat bij Lotto geen plaats voor mij meer is" (Demdi)