2004-09-09 - VDB : eens fan, altijd fan - Supporters Frank Vandenbroucke in hun nopjes

Op de foto herkennen we van vlnr Ciska Hoste en zoon Niels, Henk Dejans, Giovanni Desmet, Michel Lievens, Erik Hoste, Geert Witdoeck en signaalgever Gerard Quidousse. (foto Danny)

Tijdens de koers liepen we met onze fotograaf een stel supporters van Frank Vandenbroucke tegen het lijf en merkten de sportieve aanhang voor de zo belaagde renner uit de Fasso-Bortolo ploeg nog net zo groot is al in 1999 toen hij zijn beste resultaten neerzette.

Michel Lievens is de opa van Christophe, een trouwe supporter van de Niewkerkenaar. Het was trouwens bij die laatste dat Frank zich kwam omkleden om in Izegem aan de start te komen.

Giovanni Desmet heeft een mooie vlag bij met de foto van Frank en hij klinkt vastberaden.

"Frank zal hier een mooie koers rijden, dat hopen wij toch. Hij kreeg heel wat kritiek in de media over zich. Vorige maandag was hij vierde in de koers van Wetteren en komende week rijdt hij nog in Zwevegem en Vichte. Ik merk dat Frank nu meer dan ooit zijn supporters weet te waarderen en dat hij heel vriendelijk sprak voor de wedstrijd. In november gaat hij zich voorbereiden op het klassieke seizoen 2005 en gaat in de winter ook enkele zesdaagsen rijden. Ik geloof er sterk in dat na het turbulente jaar 2004 een rustige 2005 zal volgen met een herboren Frank." (LDB)