2004-09-11 - Frank VDB van start in Izegem Koers

Izegem - Vorig jaar kwam de kritiek dat het aantal profs in het peloton van Izegem Koers te klein was geworden ten opzichte van het aantal liefhebbers. Het comité van Izegem Koers wilde daar wat aan doen en heeft nu al negen ingeschreven profploegen. Men hoopt op donderdag 9 september in totaal aan 75 profrenners, aangevuld met amateurs, te komen. Maar de grote naam in het peloton wordt ongetwijfeld Frank Vandenbroucke.

Izegem Koers blijft de hoogdag van het kermisgebeuren in Izegem. En met Frank Vandenbroucke haalt het een heuse attractie in huis. VDB, die de laatste maanden meer door privéproblemen dan door wielerprestaties in het nieuws kwam, heeft een overeenkomst met de organisatoren van Izegem Koers.

Christ Sabbe, die namens het comité Izegem Koers de renners contacteert en contracteert, doet zijn verhaal : "We wisten dat Frank Vandenbroucke van plas was om in september opnieuw de draad op te nemen in regionale, individuele wedstrijden. Daarom hebben we ook contact met hem opgenomen. In geen tijd was alles geregeld en zo zijn we zeker dat Frank daadwerkelijk start in Izegem Koers. Vanzelfsprekend is en blijft Frank Vandenbroucke een publiekstrekker en hij heeft ons ook beloofd dat hij zijn uiterste best zal doen om een goede wedstrijd te rijden. Hij heeft trouwens ook het één en ander goed te maken naar zijn sportbestuurder Ferretti toe. Ondertussen zijn er ook al onderhandelingen gestart met enkele Italiaanse eersteklasse teams die daags ervoor in Aartselaar starten en misschien Izegem als een perfecte training zien." (PVDW)