2005-04-04 - ,,Dit smaakt naar nog´´ - Duizenden toeschouwers volgen doortocht Ronde van Vlaanderen.

IZEGEM - Duizenden mensen voorzien van vlaggetjes verdrongen zich gisteren in het stadscentrum van Izegem om een glimp op te vangen van de Ronde van Vlaanderen. Op de Centrale Brug was het dringen voor een plaatsje, maar ook langs de invalswegen vatten honderden toeschouwers post. ,,Dit smaakt naar nog'', luidde het unaniem. Bijna perfect op schema reden de renners even voor het middaguur Izegem binnen. De publiciteitskaravaan ging de Ronde vooraf. Al van 10.30 uur vatten de toeschouwers plaats. Vooral in het Izegemse stadscentrum was het drummen voor een plaats. De Centrale Brug vormde een ideale uitkijkpost. De mensen verdrongen zich in dichte rijen. Ook de Korenmarkt liep aardig vol. De rest van het traject via de Nieuwstraat tot aan het Blauw Kapelleke aan de Rijksweg vormde een aaneengesloten lint van kijklustigen. Op de rotonde aan de Rijksweg stond ook behoorlijk wat volk. Daar ging het vooral om fans die de Ronde volgden en op diverse locaties halthielden om het spektakel gade te slaan.

Huiswerk. De doortocht is zeker voor herhaling vatbaar. Niet het minst ook voor de horeca. De terrasjes bleven urenlang volzitten. Het comité Izegem Koerst en het stadsbestuur krijgen van de wielerminnende bevolking alvast de opdracht mee naar huis om ook Izegem eens Dorp van de Ronde te maken. bron