2005-04-08 - Weekbode - Doortocht Ronde lokt massa wielerfans Johny Porteman koestert nog grote wielerplannen voor Izegem

Het comité Izegem Koers is tevreden met het geleverde werk voor de doortocht van de Ronde van Vlaanderen. We herkennen van links naar rechts Raf Desal, Patrick Vandewatere, Ronald Vandommele, Johny Porteman, Pol Vandecasteele, Stephan Christiaens, Norbert Vandommele en Yves Vierstraete. (Foto Danny)

Het was zondag op de koppen lopen in het Izegemse centrum voor de doortocht van de Ronde van Vlaanderen. Het Izegemse stadsbestuur, de Dré Sjepappe-vrienden en het comité Izegem Koers hadden dan ook niets aan het toeval overgelaten. Een stralend lentezonnetje deed de rest.

We zagen dan ook niets dan stralende gezichten. Niet in het allerminst bij Johny Porteman, de Izegemnaar die door zijn connecties ervoor zorgde dat de Ronde het Izegemse stadscentrum aandeed. "Het is opnieuw een hoogdag voor wielerminnend Izegem," aldus Johny die ook enkele jaren geleden samen met Frank Duhamel Izegem Koers opnieuw leven inblies. "Maar ook voor de horecazaken is dit opnieuw een hoogdag. De terrasjes bleven uren lang volzitten. Izegem heeft altijd gehouden van de koers, maar sedert we met Izegem Koers herbegonnen zijn is die wielergekte alleen nog maar toegenomen. Ik ben dan ook een heel gelukkig mens. Natuurlijk moest het voor de organisatoren van de Ronde mogelijk zijn om Izegem aan te doen. Als ze nu echter zullen zien hoe groot de belangstelling in Izegem wel was, ben ik zeker dat men daar in de toekomst zeker verder rekening mee zullen houden. Ik sluit dus helemaal niet uit dat ook volgend jaar de Ronde in Izegem zal passeren."

Volgend jaar ook Driedaagse van De Panne en de Ronde van België doorheen Izegem?

Maar Johny Porteman zou Johny Porteman niet zijn als hij nog niet bezig is met andere zaken. "Naar alle waarschijnlijkheid zal ook volgend jaar de Driedaagse van De Panne-Koksijde een doortocht in Izegem maken en misschien ook de Ronde van België. Verder ben ik nu ook al aan het lobbyen om in 2007 een rit van de Ronde van België te laten aankomen in Izegem. Een aankomst met alles erop en eraan, VIP-dorp, televisie en ga maar door. Maar zo iets kost natuurlijk enorm veel geld, maar als andere steden tot zo iets in staat zijn moet dat ook eens in Izegem lukken. In ieder geval zullen we verder proberen de Izegemnaar te verwennen."

Alle seingevers op post

Ook Stephan Christiaens, die voor de 44 seingevers zorgde die nodig waren om de passage door Izegem vlekkeloos te laten verlopen was tevreden. "Alles is heel vlot verlopen. We hebben de seingevers makkelijk gevonden. Ik wil dan ook iedereen hartelijk bedanken. Vooral ook de verschillende mensen van de petanqueclub De Rotse die in Emelgem plaatsnamen, en de verschillende bestuursleden van Izegem Koers die ook graag een uurtje als seingever fungeerden. Maar ook alle andere medewerkers wil ik bedanken.

We kunnen met een gerust gemoed opnieuw naar Izegem Koers toewerken. En zoals we vandaag gezien hebben, wordt ook onze wielerwedstrijd voor profs opnieuw een voltreffer." (Patrick Vandewatere)