2005-07-15 - Nico Mattan als trekpleister - Bestuur Izegem Koers klaar voor 4e editie

Het bestuur van Izegem Koers staat in het nieuw. We herkennen staande van links naar rechts Johny Porteman, Norbert Vandommele, Frans Vroman, Yves Vierstraete, Patrick Vandewatere, Raf Desal, Mathieu Mistiaen, Ronny Mistiaen, Christ Sabbe, Marc Vanlerberghe, Marc Meernhout en Jacques Vanacker. Zittend van links naar rechts Eric Vandersteene van Seferic en VDS Consult, Dirk Van Walleghem, Didier Vandeputte, Frank Duhamel, Stephan Christiaens, Ronald Vandommele en McSteff. (Foto Danny)

Op 8 september aanstaande wordt voor de vierde keer reeds Izegem Koers voor profs verreden. Ook dit jaar geldt deze wedstrijd voor eliterenners met contract als het West-Vlaams kampioenschap. Het bestuur van Izegem Koers is er opnieuw helemaal klaar voor.

Ook werd het bestuur door de sponsors Mc Steff, VDS concepts en Seferic in het nieuw gezet. En meteen heeft het bestuur er ook al voor gezorgd dat het de enige Belg die na Tom Boonen ook een Pro Tour wist te winnen, namelijk Nico Mattan (Gent-Wevelgem) wist vast te leggen. "De sponsoring is volledig rond," verzekert Marc Vanlerberghe ons. "Veel sponsors die er al van het eerste jaar bij waren, tekenden ook nu opnieuw present. Jammer dat ook sommige sponsors afhaakten. Maar daar tegenover stonden er ook een pak nieuwe sponsors klaar. Izegem Koers gaat dus opnieuw net als vorig jaar en met dezelfde sfeer door. Het wordt opnieuw een groot feest voor de sportminnende Izegemnaar. Ik wil van de gelegenheid meteen gebruik maken om de verschillende sponsors klein en groot te bedanken."

Ook ondervoorzitter Johny Porteman is opnieuw tevreden. "We beschikken inderdaad over een uitstekend bestuur. Iedereen heeft zijn best gedaan om de nodige sponsoring te werven. En meteen hebben we ook gezorgd om Nico Mattan te strikken voor deelname aan het grote wielerfeest in Izegem op 8 september aanstaande. Laat Izegem zich opnieuw maar klaar maken voor een extra groot wielerfeest."

Zeker 150 renners aan de start

Ook Christ Sabbe die de verschillende ploegen contacteert is opnieuw optimistisch. "Met het volledig nieuwe reglement van de indeling van de ploegen is het zeker geen sinecure om de profploegen te strikken. Toch hebben we nu al enkele teams kunnen strikken. Voorlopig echter zijn de Nederlandse ploegen die bij de vorige edities toch ook de koers hielpen maken nog niet van de partij. Zij mogen als continentale ploeg nog niet in Belgische wedstrijden deelnemen. Maar het reglement zou nog deze zomer gewijzigd worden waardoor ik veronderstel dat ze er ook op 8 september zullen bij zijn. Voorlopig hebben het Fidea Cyclingteam en Flanders al officieel bevestigd. Verder zijn ook de contracten met Landbouwkrediet-Colnago, Chocolade Jacques, Mr Bookmaker-Sportstech, Amuzza, Com en Bodysol-win for life-jong Vlaanderen, Jartazzi-Granville en Profel zo goed als rond. Maar ook Davitamon-Lotto stuurt naar alle waarschijnlijkheid een delegatie naar Izegem. Tenslote nemen ook de eliterenners zonder contract van Soenens-Germond, Cerdi-team, Beveren 2000, Lispanne, NEw Heebra en Delsol Team deel. Een 150 renners opnieuw in Izegem krijgen mag geen probleem zijn."

We kunnen ons dus opnieuw opmaken voor een vierde schitterende editie van Izegem Koers. (Patrick Vandewatere)