2005-08-10 - Hoogdag tijdens de kermisweek - Sponsors van het eerste uur nog steeds tevreden over Izegem Koers

Izegem Koers wordt op donderdag 8 september aanstaande voor de vierde keer in de nieuwe stijl georganiseerd. Toen de initiatiefnemers Johny Porteman en Frank Duhamel de handschoen terug opnamen, was het in de eerste plaats de bedoeling om sponsors te vinden. Vele hoofdsponsors van het eerste uur zijn er nu nog steeds bij. We zochten hen op en vroegen naar het hoe en waarom van sponsoring voor Izegem Koers. Marc D’Eigens van Mandel Car doet zijn beweegredenen uit de doeken. „Het geheel is gewoon een prachtig initiatief. Izegem koers is en blijft hoe dan ook een traditie. Toen er enkele jaren geleden geen koers was tijdens de kermisweek, was Izegem gewoon dood. Gelukkig waren er enkele mensen bereid om na één jaar weer op de kar te springen en als sponsors moeten we daar zeker aan meewerken. Trouwens alles wat in Izegem serieus georganiseerd wordt, proberen we te steunen. Onze roots liggen trouwens ook in Izegem. Zo steunen wij ook nog de Izegemse Kastelenloop en het volksdansfestival. Dat Izegem Koers aan de voordeur passeert, is natuurlijk ook al meegenomen. En de verschillende arrangementen voor sponsors die het bestuur heeft uitgewerkt, getuigen van een verregaande professionaliteit. Dat we met onze bus alle VIP’s enkele ronden langs het parcours mogen voeren, is voor deze mensen gewoonweg fantastisch. Op die manier kunnen de sponsors zien welke mensenzee er eigenlijk wel is op toch wel het grootse volksfeest van Izegem, de koers.” „Zelf vroeger BWB-afgevaardigde”Marc Snoeck van Tri-Arc is ook sponsor. „Zelf ben ik altijd in de wielersport geïnteresseerd geweest. Ik was zelfs enkele jaren afgevaardigde van de BWB. Lokaal in Izegem moest de koers gewoonweg blijven. Ik ben dan ook gelukkig en geef maar al te graag de mensen die de koers terug opgestart hebben een duwtje in de rug. Ik weet maar al te goed wat een dergelijke organisatie kost. Izegem Koers is de Hoogdag van de Izegemse kermisweek en de Izegemse wielersport. En ook deze vierde editie belooft heel wat in petto te hebben. Niet alleen ik maar een hele hoop Izegemnaren en mensen uit de streek leven gewoon naar Izegem koers toe. Wat vroeger het feest van Koolskamp Koers was, verlegd zich nu naar Izegem, zoveel is duidelijk. De koers staat gelijk voor enorm veel sfeer, veel renners, een prachtig parcours en een perfecte organisatie. Het verwondert me dan ook niet dat de BWB telkens niets dan lovende woorden heeft. En als je er dan ook als sponsor wat kan bij helpen, is het gewoon fantastisch.” „Wat ik zelf doe bij Izegem Koers? Wij verzorgen ook de ambulancedienst die namiddag en het kan dus heel goed zijn dat ik achter de ambulance plaatsneem. Maar daarna profiteer ik graag ook eens van het fantastische feestje dat in Izegem heerst.”

„Wedstrijd volgen in acht wagens”

Joost Vanhulle van de gelijknamige Citroëngarage huist ook langs het parcours. „De uitstraling die de koers heeft, is groter dan Izegem alleen. Ik sponsor dan ook graag het evenement. Voor mij is het soms wel niet zo makkelijk om acht verschillende wagens de koers te laten volgen en daarenboven nog eens te moeten zorgen voor 8 chauffeurs. Maar we lukken er telkens weer in. Het is een zeer goede investering. Als je ziet wat een volk er op het parcours is, gewoon ongelooflijk. Ik hoop dan ook dat het bestuur er nog enorm veel jaren mee doorgaat.” Ook McSteff en Eric Vandersteene dragen Izegem Koers een warm hart toe. „Izegem Koers heeft een goede uitstraling”, spreken beide heren in koor. McSteff en Eric Vandersteene van Seferic en VDS concepts hielpen graag de leden van Izegem Koers aan een nieuwe outfit. „We proberen veel Izegemse verenigingen te helpen. Niet alleen sport, maar ook cultuur komt bij ons aan zijn trekken.”

Edgard Dewulf van zeepziederij Nerdon, ook al een sponsor van het eerste uur kon er wegens vakantie niet bij zijn. Het bestuur houdt eraan iedere sponsor groot en klein te bedanken voor zijn steun aan dit Izegems Volksfeest.

(Patrick Vandewatere)