2005-08-10 - West-Vlaams kampioenschap - Bestuur Izegem koers klaar voor 4e editie

Op 8 september aan staande wordt voor de vierde keer reeds Izegem Koers voor profs verreden. Ook dit jaar geldt deze wedstrijd voor eliterenners met contract als het West-Vlaams kampioenschap. Het bestuur van Izegem Koers is er opnieuw helemaal klaar voor. Ook werd het door sponsors Mc Steff, VDS concepts en Seferic in het nieuw gezet. En meteen heeft het bestuur er ook al voor gezorgd dat het streekrenner Nico Mattan - die eerder dit seizoen Gent-Wevelgem won - kon vastleggen. „De sponsoring is volledig rond,” verzekert Marc Vanlerberghe. „Veel sponsors die er al van het eerste jaar bij waren, tekenden ook nu opnieuw present. Jammer dat ook sommige sponsors afhaakten. Maar daar tegenover stonden er ook een pak nieuwe sponsors klaar. Izegem Koers gaat dus opnieuw net als vorig jaar en met dezelfde sfeer door. Het wordt opnieuw een groot feest voor sportminnend Izegem. Ik wil van de gelegenheid meteen gebruik maken om de verschillende sponsors klein en groot te bedanken.”Ook ondervoorzitter Johny Porteman is opnieuw tevreden. „We beschikken inder- daad over een uitstekend bestuur. Iedereen heeft zijn best gedaan om de nodige sponsoring te werven. En meteen hebben we er ook voor gezorgd om Nico Mattan te strikken voor deelname aan het grote wielerfeest in Izegem op 8 september aanstaande. Laat Izegem zich opnieuw maar klaarmaken voor een extra groot wielerfeest.” Mooi deelnemersveldEn ook Christ Sabbe die de verschillende ploegen contacteert is opnieuw optimistisch. „Met het volledig nieuwe reglement van de indeling van de ploegen is het zeker geen sinecure om de profploegen te strikken. Toch hebben we nu reeds enkele teams kunnen strikken. Voorlopig echter zijn de Nederlandse ploegen die bij de vorige edities toch ook de koers hielpen maken nog niet van de partij. Zij mogen als continentale ploeg nog niet in Belgische wedstrijden deelnemen. Maar het reglement zou nog deze zomer gewijzigd worden waardoor ik veronderstel dat ze er ook op 8 september zullen bij zijn. Voorlopig hebben het Fidea Cyclingteam en Flanders al officieel bevestigd. Verder zijn ook de contracten met Chocolade Jacques, Landbouwkrediet-Colnago, MrBookmaker-Sports tech, Amuzza. Com en Bodysol-win for life-jong Vlaanderen,Jartazzi-Granville en Profel zo goed als rond. Maar ook Davitamon Lotto stuurt naar alle waarschijnlijkheid een delegatie naar Izegem. Tenslotte nemen ook de eliterenners zonder contract van Soenens-Germond, Cerdi-Team, Beveren 2000, Lispanne, New Heebra en Delsol Team deel. Een 150 renners opnieuw in Izegem krijgen mag geen probleem zijn.” We kunnen ons dus opnieuw opmaken voor een vierde schitterende editie van Izegem koers.

(PVDW)