2005-09-08 - WTV - Wielrennen : Eerste zege Verstrepen in Izegem

Johan Verstrepen wint in IzegemJohan Verstrepen (Landbouwkrediet-Colnago) heeft in Izegem zijn eerste zege van het seizoen gepakt. Hij was de snelste van een kopgroep van 13. Zijn ploeggenoot Jurgen Van De Walle mocht de provinciale kampioenentrui aantrekken. Met 201 vertrekkers waren ze in Izegem zeer tevreden. Maar de echt grote namen hadden hun kat gezonden, die sparen hun krachten voor Parijs-Brussel. Iets voor halfweg ontstond de beslissende ontsnapping, 18 renners, waarvan er 13 zouden standhouden tot in de slotronde. Bert Roesems, Davitamon-Lotto, en Johan Verstrepen, Landbouwkrediet-Colnago, waren de bekendste namen. Ook Mr.Bookmaker-Sportstech had zijn mannetje mee, Julien Laidoun, net als Chocolade Jacques, Steven Kleynen, en Quick.Step, stagiair Nic Ingels. Maar ook de lokale jongens speelden hun rol. Beveren 2000 was vertegenwoordigd met Kevin Desmedt en Kevin Neyrinck. Het peloton was ondertussen helemaal verbrokkeld. Een eerste groep van 33 volgde op ruim 1 minuut. Dichter kwamen ze echter niet, en dus besloot een geprikkelde Nico Eeckhout om met een kleinere delegatie te proberen het gat dicht te rijden. Jurgen Vandewalle, volgend jaar bij Quick.Step, en de Spanjaard Serano waren zijn metgezellen, maar in de praktijk stond de kopman van Chocolade Jacques er toch alleen voor. Hij sleurde tot op dik 100 meter van de leiders, maar gaf er dan ontmoedigd de brui aan. De winnaar zat dus vooraan. Er werd nog driftig aangevallen, maar niemand raakte weg. Een spurt besliste over de zege, en die werd verrassend gewonnen door Johan Verstrepen, voor Langeveld, en Lewandowski. Voor Johan Verstrepen was het de eerste zege van het seizoen. (WTV)