2005-09-09 - HLN - Johan Verstrepen wint in Izegem

Johan Verstrepen (Landbouwkrediet-Colnago) heeft woensdag de regionale wedstrijd, tellende voor het Kampioenschap van West-Vlaanderen, te Izegem gewonnen. Hij haalde het na 163 km in een spurt met dertien voor de Nederlander Sebastien Langeveld en de Pool Marcin Lewandowski. Jurgen Vandewalle werd dertigste en verlengt zijn titel van kampioen van West-Vlaanderen.

Spurt met dertien - Al vrij vroeg in de wedstrijd kregen we een kopgroep met negentien man. Stelselmatig moesten hiervan renners lossen waardoor we de finale ingingen met nog dertien. Niko Eeckhout trachtte met Jurgen Vandewalle en de Spanjaard Pascal Jon Bru de kloof te overbruggen naar de leiders toe, maar dit trio strandde op een goede vijftig meter. Tijdens de laatste kilometers ging Bert Roesems nog zijn kans maar hij kreeg geen vrijgeleide van zijn metgezellen. In de daaropvolgende spurt met dertien was Verstrepen duidelijk de sterkste. Er kwamen in totaal 201 renners aan de start.

"Oude rakker" - "Ik was al een tijdje goed bezig, maar telkens ontbrak het me wat aan geluk. Vandaag heb ik het eindelijk kunnen afmaken, niet slecht voor een oude rakker", lachte Verstrepen. "Voor mij volgen nu nog enkele heel belangrijke koersen zoals zaterdag al met Parijs-Brussel en woensdag de GP de Wallonie. Ik hoop mijn huidig vormpeil, dat heel goed is, nog een tijdje te kunnen aanhouden dus."

Uitslag (201 deelnemers): 1. Johan Verstrepen (Landbouwkrediet) de 163 km in 3u34:00. 2. Sebastien Langeveld (Ned) z.t. 3. Marcin Lewandowski (Pol) z.t. 4. Peter Mohlman (Ned); 5. Bert Scheirlinckx; 6. Steven Kleynen; 7. Jorge Azanza Soto (Spa); 8. Kevin Desmedt; 9. Julien Laidoun (Fra); 10. Frank Dreber Lenhof (Dui); 11. Nic Ingels; 12. Bert Roesems; 13. Kevin Neirynck; 14. Elnathan Heizmann (Dui) op 1:45; 15. Marvin Van Der Pluijm (Ned); 16. Kurt Van De Wouwer; 17. Andy De Smet; 18. Thierry De Groote; 19. Remco Van Der Ven (Ned); 20. Markus Eichler (Dui); 21. Krysztof Krzywy (Pol); 22. Andreas Dietziker (Zwi); 23. Kristof Trouve; 24. Matthew Gilmore; 25. Jens Mouris; 26. Niki Terpstra (Ned); 27. Tom Vanbecelaere; 28. Dennis Kraft (Dui); 29. Stefan Wijnands; 30. Jurgen Vandewalle. (belga) www.hln.be