2005-10-21 - Streekkrant - Verder blijven groeien - Wieler- en societygebeuren Izegem Koers mag volgend jaar weer provinciale trui uitreiken

Stephan Christiaens en Norbert Vandommele bij het Pekkersbeeldje. (Foto Frank)

Alhoewel het de vierde editie van Izegem nog bij heel wat mensen nazindert, is men bij het bestuur al begonnen met de voorbereidingen voor een vijfde editie. En één zaak is ondertussen al zeker, het West-Vlaams kampioenschap voor profs wordt opnieuw in Izegem betwist op donderdag 7 september 2005.

Stephan Christiaens en Norbert Vandommele waren daarvoor op de aanbestedingsvergadering. "We willen Izegem Koers verder blijven uitbouwen. En daarom ook is de organisatie van het provinciaal kampioenschap belangrijk." vertelt Stephan Christiaens ons. "Op die manier krijgen we makkeijker de nodige persaandacht en blijven ook de sponsors tevreden. Natuurlijk besef ik ook wel dat de profs niet echt wakker liggen van dit soort kampioenschap, maar het blijft toch mooi meegenomen."

De vierde editie was in ieder geval opnieuw een schot in de roos. Norbert Vandommele : "Nog nooit waren er zoveel renners ingeschreven. En met 124 profrenners waren we toch nog zo slecht niet bezig als veel kritikasters wel denken. Ook van de Belgische Wielerbond kregen we een prima evaluatie. Op alle te beoordelen punten scoorden we zeer goed. Toch willen we ook voor volgend jaar nog zorgen voor verbetering. Zo weet ik dat de start ietwat in het honderd liep en dat veel renners al bijna tot op het midden van de brug waren vooraleer de start gegeven kon worden."

"Voor onze volgende editie zullen we aan de voet van de brug nadars geplaatst worden, zodat de renners op de Korenmarkt zullen blijven. En natuurlijk hopen we opnieuw op een massa renners en evenveel toeschouwers als dit jaar."

Ook een eigen site

Ondertussen heeft Izegem Koers ook zijn eigen site op www.izegemkoers.be Deze site wordt nog verder uitgebouwd, maar loont beslist al de moeite om eens te bezoeken en nog eens de sfeer op te snuiven van de verschillende edities van Izegem Koers.

Johan Bruyneel op 6 november ereburger van Izegem

Ander nieuwtje is dat Johan Bruyneel ereburger van Izegem wordt op zondag 6 november aanstaande om 10h30. Naast een aantal prominenten zal VRT-wielerverslaggever Karel Van Nieuwkerke de carrière van Johan Bruyneel schetsen. En als laatste nieuwtje is het nu ook al zeker dat de Ronde van Vlaanderen door Izegem zal passeren. Bij het ter perse gaan was wel nog niet beslist of de passage ook net zoals vorig jaar door het centrum van Izegem zal zijn. (Patrick Vandewatere)