2006-02-26 - Marc Meernhout omgekomen in tragisch ongeval te Wevelgem

Marc Meernhout is op 26/02 bij een tragisch ongeval omgekomen in Wevelgem.Wij van het bestuur Izegem Koers verliezen daarmee een belangrijk lid, want Marc zorgde binnen ons bestuur voor de contacten met de verschillende profploegen. Patrick Vandewatere (Bron :http://www.dewielersite.net) Rouwregister.

Izegem neemt sereen afscheid van Marc Meernhout - Hoe sterk is de eenzame fietser.Afgelopen zaterdagvoormiddag werd afscheid genomen van gewezen beroepsrenner Marc Meernhout die bij een auto-ongeval in Wevelgem het leven liet. De 53-jarige wielrenner liet voor het eerst van zich horen toen hij in 1973 als amateur de Ronde van Vlaanderen won. Hij mocht toen meteen ook overstappen naar de profs. Marc zou 5 jaar prof blijven en rijden naast kleppers als Vanspringel, Freddy Maertens, Patrick Lefevere, Geert Malfait en andere Marc Demeyeres. “Tot op vandaag volgde hij het reilen en zeilen van de wielersport. Nooit deed men tevergeefs een beroep op hem en waar hij kon wou hij van dienst zijn, zoals in het organisatiecomité van de profkoers in Izegem. Marc was fier op zijn verdiensten en tevreden met de erkenning. Maar hij kende ook de harde kanten van dit bestaan. Hoe sterk is de eenzame fietser ? Midden het gejoel van het volk staan en daarna de eenzaamheid voelen van een leven, enkel met zijn broer Norbert”, lees je op het bidprentje. Opvallend was de aanwezigheid van veel jonge wielrenners, maar ook heel wat gevestigde namen uit het peloton waren aanwezig. Patrick Lefevere, Nico Mattan, Jacques Deboever, Patrick Sercu, Geert Malfait en nog vele anderen woonden de serene uitvaart bij. Ook een bijna voltallige delegatie van het comité “Izegem Koers” was aanwezig. (PVDW)

Ex-profwielrenner Marc Meernhout overleden - Comité Izegem Koers in diepe rouw

Ex-wielrenner Marc Meernhout (53) uit de Lendeleedsestraat 85 in Izegem, overleed zondagavond na een verkeersongeval. Iets voor 22u. reed hij met zijn Toyota Avensis op de E403 richting Brugge. Even voor de tunnel onder het vliegveld van Wevelgem verloor hij de controle over het stuur van zijn wagen. Zijn auto kwam tegen de vangrail van de middenberm terecht, tolde enkele keren rond en kwam tot stilstand om de middenste rijstrook. Marc werd uit zijn wagen geslingerd en overleed ter plaatse. In het wielerjargon en zeker bij het comité Izegem koers waar Marc een gewaardeerd lid was, is de verslagenheid groot. Marc Meernhout werd geboren p 20 juli 1952 in Roeselare als zoon van Robrecht Meernhout en Maria Anseeuw. Marc had twee broers, Marcel (+) en Norbert, die momenteel in het Rust en Verzorgingstehuis “Ten Bos” in Izegem verblijft. De uitvaartdienst heeft plaats nu aanstaande zaterdag in de parochiekerk van Sint Rafaël om 10u. In 1973 won Marc bij de liefhebbers de Ronde van Vlaanderen voor Lieven Malfait en Jos Jacobs. In 1975 zette hij zijn eerste stappen in het profpeloton bij “Carlos”, hij was er toen 23. En in zijn maidenjaar liet hij zich meteen al onderscheiden. Tijdens de Ronde van Vlaanderen passeerde men ook in Izegem en toen had Marc een voorsprong van 25 minuten bij de passage in Izegem. Tijdens datzelfde jaar won hij ook de semi klassieker Brussel Ingooigem en veroverde heel wat ereplaatsen. Het daaropvolgend seizoen reed hij aan de zijde van Ferdi Vandenhaute bij EBO. Ook toen had hij een goed seizoen, want in de toenmalige natourcriteriums werd hij 8 keer tweede. Het daaropvolgend seizoen reed hij bij Flandria, samen met Freddy Maertens, Michel Pollentier, Marc Demeyere en andere kleppers. Het werd voor Marc echter een pechjaar. Hij viel in Parijs Roubaix en was maanden uit circulatie. Toch was hij goed voor de zege in Beveren Waas, voor Herman Vanspringel. Het volgend seizoen reed hij voor “Marc Zeepcentrale” aan de zijde van Vanspringel. Het zou ook zijn laatste profseizoen worden. Tijdens Kuurne-Brussel-Kuurne van dat jaar werd hij op 400 meter van de finish ingelopen. Pikant detail, Marc stierf op de dag van Kuurne-Brussel-Kuurne 2006. Nadat Marc wegens rugproblemen de fiets aan de hak moest hangen bleef hij zeker verder het wielrennen op de voet volgen. Hij was dan ook nu een zeer gewaardeerd lid van “Izegem Koers” Marc werkte met volle kracht mee aan de gehele organisatie. Door zijn kennis in het wielermilieu lokte hij dan ook verschillende grote namen naar Izegem. Marc liet verschillende keren weten dat hij nog grote ideeën had voor de toekomst van Izegem koers. We zullen ze echter nooit meer te weten komen. (Patrick Vandewatere)

Oud-renner sterft na ongeval

Oud-wielrenner Marc Meernhout (53) uit Izegem overleed zondagavond na een verkeersongeval. Iets voor 22 uur reed hij op de E403 richting Brugge. Even voor de tunnel onder het vliegveld van Wevelgem verloor hij de controle over het stuur van zijn auto. Zijn wagen kwam tegen de vangrail van de middenberm terecht, tolde enkele keren rond en kwam tot stilstand op de middelste rijstrook. Marc Meernhout werd uit zijn wagen geslingerd en overleed ter plaatse. Zijn voertuig botste nog tegen een andere auto, die in de zijberm belandde. De inzittenden daarvan bleven ongedeerd. Een parketdeskundige kwam de vaststellingen doen. Een hele tijd bleef slechts een rijstrook voor het verkeer open. Marc Meernhout werd op 20 juli 1952 geboren in Roeselare als zoon van Robrecht Meernhout en Maria Anseeuw. In 1973 won hij bij de liefhebbers de Ronde van Vlaanderen voor Lieven Malfait en Jos Jacobs. In 1975 werd Marc Meernhout prof bij Carlos Cycles. In dat eerste jaar won hij één wedstrijd, Brusel-Ingooigem, voor Willy Teirlinck en Dirk Baert. De volgende jaren zou hij telkens voor een ander team uitkomen, onder meer nog bij Flandria-Velda en Marc Zeepcentrale-Superia. In zijn vijfjarige profcarrière won hij vier wegwedstrijden. In Gullegem was hij in 1977 tweede achter... Patrick Lefevere, de huidige manager van Quick Step. Marc Meernhout was twee keer getrouwd, maar telkens weer gescheiden. De oud-renner was lid van het organisatiecomité van Izegem Koerse. Hij woonde nu in de Lendeleleedsestraat 85 in Izegem. (bron: http://krottegem.web-log.nl)

Décès accidentel de l'ancien pro Marc Meernhout

Certes le nom de Marc Meernhout, né le 27 juillet 1952 Belgique, n'aura pas marqué les esprits. Ce modeste coureur de "kermesses" aura été pro de 1975 à 1979, chez Carlos, puis Ebo durant deux ans, la célèbre Flandria en 78, pour terminer chez Marc Zeepcentrale en 1979. Chez les jeunes, il remporte le tour des flandres et Bruxelles-Ingooigem,ainsi qu'un titre national sur piste,en course aux points, ce qui est encourageant. Chez les pros, il remportera deux kermesses et sera vice-champion de Belgique sur piste de poursuite en 1977. Une carrière discrète mais une passion tenace pour le cyclisme. C'est justement en rentrant de Kuurne-Bruxelles-Kuurne ce dimanche que sa voiture, pour des raisons inxpliquées, fit une embardée, projetant son malheureux occupant et le tuant sur le coup. Marc Meernhout était âgé de 53 ans. (Bron : http://www.velo-club.net)

Marc Meernhout is zondagavond met de auto verongelukt in Wevelgem.

Hij was een buurjongen van Patrick Lefevere en de man door wie de Quick Stepmanager ook renner werd. De 53-jarige Izegemnaar was prof van 1975 tot 1979 en reed voor Carlos, waarvoor hij Brussel-Ingooigem won en nationaal kampioen ploegkoers werd, Ebo, Flandria en Marc Zeepcentrale. Als belofte won hij de Ronde van Vlaanderen. ,,Hij was ook enkele jaren mijn ploegmaat'', aldus Lefevere. Meernhout wordt zaterdag om 10 uur in de parochiekerk van Sint Rafaël in Izegembegraven. HC, ODW(Bron : http://www.sportwereld.be)

Dodelijk verkeersongeval in Brugge

Even voor tien uur zondagavond is op de E403 in de richting van Brugge net voor de tunnel in Wevelgem een 53-jarige man uit Izegem om het leven gekomen bij een verkeersongeval. Controle verloren De man reed met zijn wagen richting Brugge toen hij aan hoge snelheid en door nog onbekende oorzaak de controle over het stuur verloor. De wagen kwam met een klap tegen de vangrail langs de middenberm terecht, tolde verschillende keren rond en kwam op de middelste rijstrook tot stilstand. De man werd uit de wagen gekatapulteerd en overleed ter plaatse. Tijdens het ongeval sleurde de wagen een andere auto mee, maar die inzittenden bleven ongedeerd. Hun voertuig belandde achterwaarts in de zijberm. Slechts een rijstrook bleef open voor het verkeer. Een parketdeskundige kwam ter plaatse de nodige vaststellingen doen. (Bron : www.hln.be)

Uit het Dagboek van Patrick Lefevere, topman van de wielerploeg Quick Step Innergetic

27-2-06 Droevig bericht: een begrafenisondernemer belt mij dat een vriend van mij verongelukt is. Marc Meernhout, 53 jaar. Verdomme Marc, waarom had je gordel niet aan. Uit de auto gekatapulteerd. Stom. Hij was gek op koers. Wij waren buurjongens. Ik deed mijn eerste fietstochtjes met hem, zijn vader was in dienst bij mijn vader. Zij verhuisden naar Izegem, ik zag hem terug bij de profs, 3 jaar in hetzelfde team. En nu dit. (Bron: CEO WebLog)

Marc Meernhout is zondagavond verongelukt in Wevelgem. Hij was een gebuur van Patrick Lefevere en ook de man door wie Lefevere renner werd. Marc werd geboren op 20 juli 1952. Als amateur won hij in ’73 de Ronde van Vlaanderen en werd hij met Ferdi Vandenhaute Kampioen van België ploegkoers.. Als prof reed hij voor Carlos , Ebo-Cinzia, Flandria-Velda en Zeepcentrale-Superia. Hij won Brussel-Ingooigem in ’75 en de kermiskoersen van Westrozebeke (’77) en Beveren-Waas (’78). Marc was prof van ’75 tot ’79. Bron: De Wielergazet