2006-07-21 - Izegem Koers is klaar voor 5de editie op donderdag 7 september - Izegem blijft een wielerstad

Op donderdag 7 september aanstaande is het zover. Dan organiseert het comité Izegem Koers in samenwerking met het stadsbestuur nu al voor de vijfde keer Izegem Koers. Voor een roundup gingen we ten rade bij één van de iniatiefnemers : Johny Porteman.

Ik ben een gelukkig man dat we nu al voor de vijfde keer iets dergelijks kunnen organiseren. In feite is het een klein jubileum. Maar ik hoop natuurlijk dat we nog veel jaren koers kunnen organiseren, al wordt het wel niet makkelijker. In ieder geval is voor dit jaar opnieuw alles in orde. We mogen opnieuw rekenen op een hele schare trouwe sponsors. Ieder jaar vallen sommigen af, maar komen anderen erbij, zodat we een evenwicht hebben. Toch zouden we nog meer bij de industriëlen moeten kunnen aankloppen. De organisatie wordt steeds maar duurder. We moeten ieder jaar ervoor zorgen dat we nog grotere budgetten hebben. Maar ook het aantal renners stijgt iedere keer. Ook nu weer zijn al een groot aantal ploegen ingeschreven, waaronder opnieuw heel wat buitenlandse continentale ploegen. En ook de traditionele ploegen met eliterenners zonder contract zullen er in Izegem weer bij zijn. Maar daarom moeten ze niet allemaal starten in Izegem Koers. De dag erna is er ook nog een wedstrijd op de wijk Becelaeres Hof en ook die mensen hebben graag een pak renners."

De Tour straks door Izegem

"In ieder geval ben ik gelukkig dat alles opnieuw in orde is gekomen. En we ondervinden nu al dat veel mensen verlangen naar het grote volksfeest dat Izegem Koers toch wel is. In die vijf jaar hebben we toch al het één en ander verwezenlijkt. Zo hadden we al twee keer de Ronde van Vlaanderen en een passage van de Driedaagse van De Panne: Ik wil dan ook zeker het stadsbestuur bedanken voor al hun medewerking. Zij zijn zeker wielerminded, denk maar aan de tentoonstelling van Patrick Sercu, het ereburgerschap van Johan Bruyneel, de medewerking aan Izegem Koers en de kandidaatstelling om van Izegem in 2008 dorp van de Ronde te maken."

"Omdat ik nogal veel mensen in het wielermilieu ken zijn we natuurlijk ook al aan het kijken of er geen mogelijkheid is om de tourkaravaan volgend jaar door Izegem te laten passeren. Momenteel is alles nog in een beginfase, maar ik heb er wel goede hoop op. Wel kan ik nu al zeggen dat een doortocht niet zomaar gebeurt. Het rondreizende circus; dat de tour toch wel is, kost geld. En naar ik vernomen heb moet elke doortocht door stad of gemeente betaald worden. Met een aankomstplaats in Gent en een vertrek vanuit Waregem liggen we met Izegem echter uitstekend. Ik zie een doortocht dan ook met vertrouwen tegemoet. Maar eerst is er onze Koers. Dat iedereen donderdag 7 september maar al met stip aanduidt in zijn agenda, want Izegem Koers is het volksfeest bij uitstek." PVDW