2006-08-11 - 17 politieagenten een ganse dag in de weer - Veiligheid primeert op Izegem Koers

Ook de veiligheid speelt bij de organisatie van Izegem Koers een belangrijke rol. Daarom ook werd samen met hoofdcommissaris Martin Courtens en inspecteur Ferdi Vlaeminck een draaiboek opgesteld die de veiligheid van de renners en de toeschouwers moet garanderen. „Inspecteur Ferdi Vlaeminck (53) van RIHO: „Tijdens de wedstrijd zelf zijn we met 17 agenten in de weer. Het is wel een dag van veel werk, maar alles verloopt in een aangename sfeer. ’s Morgens begint de dag met een briefing en zijn we al met enkele mensen paraat aan de aankomstzone. Rond de middag wordt het parcours dan vrijgemaakt. We handelen daarbij correct en kordaat, maar proberen zo vriendelijk mogelijk te zijn. Net voor de start doen we dan nog eens de ronde om te zien of alle seingevers aanwezig zijn. StadsdienstenOok wil ik zeker de stadsdiensten met Marc Declercq, Eddy Maes en Franky Verledens niet vergeten, want zij doen ook een massa werk ter voorbereiding.” „Verder zijn wij, met hoofdcommissaris Martin Courtens op de eerste plaatsblij met de samenwerking met het comité Izegem Koers. We zijn verheugd dat ze ons bij deze massa-organisatie terdege betrekken. En dat we nadien ook uitgenodigd worden door het comité maakt alles nog mooier.” (Patrick Vandewatere)