2006-08-11 - Belgisch kampioen Nico Eeckhout op affiche - Izegem Koers heeft zijn topper vast

Izegem koers zal op 7 september aanstaande opnieuw kunnen rekenen op een hele schare renners. Een van de toppers die aan de start komt, is Belgisch kampioen Nico Eeckhout, die er in Izegem graag bij wou zijn. Ook schepen van sport Frank Duhamel en Christ Sabbe zijn in de wolken. Frank Duhamel: „Met het binnenhalen van Nico Eeckhout hebben we zeker een topvedette op onze koers. Het zal overigens de eerste keer zijn dat we een Belgisch kampioen aan de start krijgen. Nico zal zeker ook zorgen voor de nodige supporters en hij heeft ook beloofd om in de mate van het mogelijke Izegem Koers mooi te maken.” Steeds moeilijker Christ Sabbe: „Het wordt steeds moeilijker om dergelijke toppers binnen te halen. De UCI-reglementering en de verschillende soorten ploegen maken het er niet eenvoudiger op. Met Nico Eeckhout hebben we echter een klasbak in huis die kan tellen. Voor de rest van de toprenners wordt het nog afwachten wat Aartselaar zal worden.” Nico Eeckhout: „Neen, ik heb er zeker geen problemen mee om in Izegem te starten. Izegem staat als wedstrijd van zijn soort zeer hoog aangeschreven. Het is een prachtig parcours en er zijn steeds een ongelooflijk aantal toeschouwers. Ook vorig jaar reed ik er en als het even kan, wil ik er ook dit jaar iets moois van maken. (PVDW)