2006-08-11 - Mooiste Vlaamse kermiskoers - Izegem koers op 7 september 2006

Op donderdag 7 september worden duizenden wielerliefhebbers verwacht in Izegem. Izegem Koers zal opnieuw Vlaanderens mooiste „kermiskoers” worden. Het parcours werd ook dit jaar bijna niet gewijzigd. Ook nu vindt de start plaats op de Korenmarkt. De brug wordt met nadars afgezet, zodat de renners niet de brug kunnen opgaan. De 17 ronden wedstrijd blijven wel net als vorig jaar. De start is opnieuw om 14.15 uur op de Korenmarkt. Van daar gaat het naar de Centrale Brug, Dam, Prinsessestraat, Emelgem Plaats, Stijn Streuvelsstraat, Ingelmunstersestraat, Baronstraat, Kachtemsestraat, Kachtem Plein, Brug van Kachtem, afrit Izegem, Roeselaarsestraat tot aan de aankomst ter hoogte van tankstation Denys, Nieuwstraat terug tot de Korenmarkt. Kruim van de Europese ploegen Ook qua aantal renners zal Izegem koers zeker opnieuw hoog scoren. Verantwoordelijke Christ Sabbe doet zijn werk meer dan prima. Een drietal Nederlandse ploegen, twee Duitse, een Tsjechische en een Poolse ploeg zullen er zeker al bij zijn. Ook het Spaanse Kaiku, vorig jaar één van de smaakmakers lijkt sterk geïnteresseerd. Ook alle Belgische continentale ploegen zullen er bij zijn. Tenslotte nemen ook de eliterenners zonder contract van Soenens-Germond, Cerdi-Team, Beveren 2000, Lispanne, New Heebra en Delsol Team deel. (Patrick Vandewatere)