2006-08-11 - We helpen graag en belangeloos - Ook de vrouwen zijn belangrijk tijdens Izegem Koers

Izegem Koers is zeker niet alleen een mannenzaak. Ook de vrouwen van de verschillende bestuursleden worden op 7 september aanstaande opnieuw ingeschakeld. En het mag gezegd, de organisatoren mogen blij zijn dat ze zo een enthousiaste bende hebben. We verzamelden er enkele. Connie Viaene (33) is er al vijf jaar bij. „Het is een dag waar je veel voldoening van krijgt. Mijn man is een gans jaar in de weer voor Izegem koers en als wij dan nog een steentje kunnen bijdragen is dat graag meegenomen. De sfeer tussen de dames onderling is ook heel goed en als Izegem zich verder wil profileren als sportstad is iedere hulp, hoe klein ook, bij alle organisaties meegenomen.” Ook Vera Vercruysse (51) van café Mozart is er al vijf jaar bij. „Het is natuurlijk een dag van veel werk, maar dat proberen we met café Mozart voor alle ver- enigingen te doen. Maar de sfeer tussen de verschillende vrouwen de dag van Izegem Koers is toch iets speciaals.” Al 35 jaarRika Oosterlynck (65) is ruim 35 jaar actief binnen het koersgebeuren. „Ik hielp al bij de Patrick Sercuvrienden en dat is nog niet veranderd. In alle jaren heb ik al veel leute gehad.” Ook Patricia Vansteenkiste (38) en Monique Maes (65) zijn er steeds bij. „ De dag van Izegem Koers is iets speciaals. De sfeer is gemoedelijk en plezant. Iedere vrouw die helpt is gelijk.” (Patrick Vandewatere)