2006-08-11 - Zelfstandigen dragen Izegem koers - Marc Vanlerberghe al 5 jaar lang penningmeester

Marc Vanlerberghe (47) is al sinds het ontstaan van het comité Izegem Koers als penningmeester actief. Veel veranderingen zijn er ondertussen nog niet geweest, alleen is alles steeds maar duurder geworden. „Eigenlijk is alles ook begonnen toen we als „ wijk achter de kerk” moesten zorgen voor de vergunning het eerste jaar. Het eerste jaar Izegem Koers, vernieuwde editie hadden we een budget van ongeveer 28.000 euro, momenteel draaien we rond de 38.000euro of bijna anderhalf miljoen oude Belgische franken. Deze kosten worden voor een 85% gedragen door de sponsoring van zelfstandigen van Izegem en omstreken. Meteen wordt het belang van de sponsors zo belangrijk. Wij van het bestuur doen natuurlijk alles om de organisatie zo perfect mogelijk te laten verlopen, maar de sponsors vormen de steunpilaren van de koers, want zonder hen is er gewoon geen koers.” Hoge wedstrijdkosten„Het grootste deel van de brok, zo een 26.000 euro gaat naar wedstrijdkosten, zoals de vergunning, de startgelden, de prijzengelden en de signaalgevers, de rest gaat naar publiciteit en catering. Dit jaar zijn er ongeveer een 60-tal firma’s die er een soort contactdag van maken en elkaar op die manier beter leren kennen. We mogen dus zeker stellen dat de zelfstandigen Izegem koers dragen.” (Patrick Vandewatere)