2006-08-30 - Weekbode - 5de editie Izegem Koers

Johny Porteman bedankt zijn teamAanstaande donderdag 7 september organiseert het comité Izegem Koers in samenwerking met het Izegemse stadsbestuur voor de vijfde keer zijn wielerwedstrijd. Johny Porteman, die samen met schepen van sport Izegem Koers boven de doopvont hield is tevreden.“Eigenlijk is deze vijfde editie een soort mini-jubileum. Terwijl je ziet dat overal de kermiskoersen achteruit gaan, ben ik blijven geloven in de traditie. En je ziet wat Izegem Koers teweeg brengt. Verder willen we met het comité ook andere koersen blijven steunen en dan denk ik vooral aan de wijk achter de kerk en Becelaeres Hof. We moeten naar de toekomst toe een soort formule geen uitwerken waardoor de verschillende ploegen met eliterenners zonder contract die starten in een profkoers ook enkele renners afvaardigen voor de andere Izegemse wielerwedstrijden van dat kaliber.” Prima team“Over de editie van 7 september aanstaande is alles opnieuw prima verlopen. We beschikken over een heel sterk team. Iedereen van het comité heeft opnieuw uiterst hard gewerkt om ervoor te zorgen dat we opnieuw een schitterende editie zullen hebben. Ik wil dan ook ieder lid hartelijk bedanken. Nu reeds zijn een 120-tal profrenners ingeschreven, een prachtig resultaat. Verder ook een woordje van dank voor vrouwtje Vera van café Mozart waar alle wielerclubs en sportclubs welkom zijn.”“We mogen echter niet bij de pakken blijven zitten. Naar de toekomst toe willen we er verder voor zorgen dat Izegem een passage blijft voor de grote klassiekers en natuurlijk willen we Izegem ook eens als dorp van de ronde. Tenslotte wil ik graag ook nog eens zeggen dat de renners wel degelijk over de Korenmarkt en de centrale brug zullen rijden. De brug wordt slechts afgesloten tot de start van de renners, zodat ze allen van op de Korenmarkt zullen starten en zo de centrale brug oprijden. Izegem koers wordt opnieuw een feest.” (PVDW)