2006-08-30 - Weekbode - Izegem koers op donderdag 7 september

Met Belgisch kampioen Nico Eeckhout Donderdag aanstaande 7 september wordt nu reeds voor de vijfde keer Izegem Koers, nieuwe stijl verreden. Opnieuw telt deze profwedstrijd mee als kampioenschap van West-Vlaanderen. Vorig jaar was een echte topper met 201 renners en een 15000 toeschouwers. Maar ook dit jaar willen de organisatoren het onderste uit de kan halen. “Izegem Koers is een begrip geworden in zijn soort,” verklaart voorzitter Frank Duhamel van Izegem Koers. “We bieden dan ook veel meer dan zomaar een wielerwedstrijd. We zorgen steeds voor een massa renners, momenteel zeker al een 120 profs, daarnaast zorgen de verschillende wagens van de sportdirecteurs en de publi-wagens voor een ongeziene sfeer die doet denken aan een passage van bijvoorbeeld “De Ronde van Vlaanderen”. Verder houden we ook alles gratis voor het publiek. Al deze ingrediënten samen maken van Izegem Koers iets unieks.”Ondertussen heeft ook Christ Sabbe, die verantwoordelijk is voor het aantrekken van de renners niet stilgezeten. “ Het wordt steeds moeilijker om toppers en zeker ook Protour ploegen binnen te halen. De UCI-reglementering en de verschillende soorten ploegen maken het er niet eenvoudiger op. Met Nico Eeckhout hebben we echter een klasbak in huis die kan tellen. Toch zijn er reeds een aantal ploegen die getekend hebben. Het zijn de Belgische ploegen Landbouwkrediet-Colnago (Capelle, De Wilde, Verstrepen vorig jaar nog winnaar), Chocolade Jacques (Eeckhout, Lisabeth, Defauw), Palmans-Colstrop (Roodhooft, Wuyts), Flanders, unibet.com en Jartazi-7Mobile (Planckaert, De Grootte), het Amerikaanse Navigators Insurance Cycling team, het Engelse DFL-Cyclingnews.com ( De Weerdt), het Duitse Team Regio Strom-Senges en de Nederlandse ploegen Pro Comm – Van Hemert (Nyland en sportdirecteur Jeroen Blijlevens), Fondas-P3 tranfer en Ubbink Syntec (Stam, Schep). Ondertussen tekende ook het Spaanse Kaiku, die vorig jaar toch ook één van de smaakmakers was en nadrukkelijk in beeld te zien was tijdens de laatste Classica San Sebastian. Ook het team Lamonta (Danillo Hondo) zal starten. Tenslotte is er ook nog de verzekerde deelname van WC Soenens-Germond, het Cerdi Team, Beveren 2000, New Heebra en het Delsol-team. Aan renners zal het dus zeker niet ontbreken. Izegem Koers wordt zeker weer een voltreffer.” (Patrick Vandewatere)

Het parcours start aan de Korenmarkt, van daar uit verder via Centrale Brug, Dam, Prinsessestraat, Stijn Streuvelstraat, Ingelmunstersestraat, Baronstraat, Kachtemsestraat, Kachtem plein, Brug Kachtem, Roeselaarsestraat, aankomst in de Roeselaarsestraat ter hoogte van garage Denys en Nieuwstraat.

De renners krijgen 17 rondes van elk 9 kilometer 600 meter voorgeschoteld. Goed voor een totale afstand van 163 kilometer 200 meter.

De renners starten om 14.15 uur aan de Korenmarkt en komen aan omstreeks 18.00 uur aan garage Denys in de Roeselaarsestraat. (PVDW)