2006-09-01 - Klimmer Benny De Schrooder wil Niko Eeckhout naar titel loodsen - Geen moeite met helpersrol

Niko Eeckhout won gisteren nog de Memorial Rik Van Steenbergen en behoort vandaag in Izegem tot de favorieten voor de provinciale titel

De kans dat Benny De Schrooder vandaag in het West-Vlaams kampioenschap in Izegem voor eigen rekening kan rijden, is niet bijster groot. "In het eendagswerk cijfer ik me telkens weer weg voor mijn kopman Niko Eeckhout", vertelt de klimmer uit Knokke-Heist.

Michel Vanden Heede

"Ik ben dit jaar een heel stuk opgeschoven in de wielerhiërarchie," - "Ik heb niet meer de conditie van enkele maanden geleden", zegt De Schrooder. "In juni en juli presteerde ik sterk in een reeks Franse en Spaanse rittenkoersen. Winnen lukte niet, maar ereplaatsen hebben toch ook iets te betekenen. Op Spaanse wegen wordt er trouwens altijd nog net iets sneller geklommen. Ik heb bewezen dat ik voor een degelijk eindklassement kan gaan. De top-20 halen in rittenkoersen is allesbehalve een gemakkelijke opdracht."Ook in de Ronde van Oostenrijk liet de 26-jarige De Schrooder van zich spreken. "Ik werd achttiende in de koninginnerit, die eindigde op een col van zowat tien kilometer. Meerdaagsen zijn mijn ding. In dat soort afspraken kon ik ook telkens mijn kans wagen. Ik moest naar niemand omkijken. Voor eendagskoersen hebben we andere kleppers in de rangen. Vandaag zal ik weer knechtenwerk moeten leveren. Niko Eeckhout en Frederik Willems zijn de mannen die het kunnen afmaken. Zij verkeren ook in goede doen. Dan is de keuze natuurlijk snel gemaakt. Ik heb er geen moeite mee om me weg te cijferen."Niet koersmoe

"Van koersmoeheid heb ik nog geen last",vervolgt de renner van Walter Planckaert. "Ik ben ik volle voorbereiding op de ROnde van Hessen van volgende week. Daar wil ik nog eens tot op de bodem gaan. Ik heb nog geen werkzekerheid voor volgend jaar. Al vermoed ik dat een nieuwe verbintenis bij Chocolade Jacques-Topsport Vlaanderen zeker mogelijk moet zijn. Ik ben dit jaar een heel stuk opgeschoven in de wielerhiërarchie. Dit keer ben ik niet afgeremd geweest door fysieke tegenslag. Mijn knieperikelen behoren definitief tot het verleden. Ik kan tevreden zijn over mijn campagne."