2006-09-01 - "Opnieuw een voltreffer" - Volgende donderdag vijfde Izegem Koers

Het comité van Izegem Koers.

Volgende donderdag wordt voor de vijfde keer Izegem Koers - nieuwe stijl- verreden. Opnieuw telt deze profwedstrijd mee als West-Vlaams kampioenschap. Vorig jaar was deze koers een echte topper met 201 renners en liefst 15.000 (!) toeschouwers. Ook dit jaar hopen de organisatoren op een voltreffer.

"Izegem Koers is een begrip geworden", verklaart voorzitter Frank Duhamel van Izegem Koers. "We bieden dan ook veel meer dan zomaar een wielerwedstrijd. We zorgen steeds voor een massa renners, momenteel zeker al 120 profs. Verder houden we ook alles gratis voor het publiek. Al deze ingrediënten samen maken van Izegem Koers iets unieks."

Ondertussen heeft ook Christ Sabbe, de verantwoordelijke voor het aantrekken van de renners, niet stilgezeten. "Het wordt steeds moeilijker om toppers en zeker ook ProTourploegen binnen te halen. Met Belgisch kampioen Niko Eeckhout hebben we echter een klasbak in huis. Deelnemende Belgische ploegen zijn Landbouwkrediet (met Andy Capelle en winnaar van vorig jaar Johan Verstrepen), Chocolade Jacques (met Dimitri Defauw), Palmans-Colstrop, Flanders, Unibet.com en Jartazi-7Mobile (Planckaert). Buitenlandse ploegen zijn Navigators, DFL-Cyclingnews.com, Team Regio Strom-Senges, Procomm-Van Hemert, Fondas-P3 en Ubbink Syntec. Ondertussen tekende ook het Spaanse Kaiku. Ook het team Lamonta (Danillo Hondo) zal starten.

Start aan Korenmarkt

"Ten slotte is er ook nog de deelname van WC Soenens-Germond, het Cerdi team, Beveren 2000, New Heebra en het Delsolteam. Aan renners zal het dus zeker niet ontbreken. Izegem Koers wordt zeker weer een voltreffer."

De Renners krijgen 17 rondes van elk 9,6km voorgeschoteld. Goed voor een totale afstand van 163,2km. De renners starten om 14h15 aan de Korenmarkt en komen aan omstreeks 18h00 aan Garage Denys in de Roeselaarsestraat. (Patrick Vandewatere)