2006-09-07 - Een jaarlijkse afspraak voor de vriendengroep - "Dagje verlof genomen"

Ivan Bourgeois, Francky Boudrez en Marin Opsomer genieten met volle teugen van Izegem Koers. (Foto Frank)

Niet ver van het stadhuis staan Ivan Bourgeois, Francky Boudrez en Marin Opsomer de voorbijflitsende wielrenners te bekijken. "We willen Izegem Koers voor geen geld ter wereld missen", aldus de drie gezworen vrienden. "Zoals het rasechte Izegemnaars betaamt, zijn we jaar na jaar present langs het parcours", vertelt Marin Opsomer. "We bekijken de hele wedstrijd. Zowel start als aankomst staan op ons rijkgevuld programma. In de loop der jaren is het een echte traditie geworden. Een jaar Izegem Koers missen zou voor ons een echte ramp betekenen. We namen dan ook een dagje verlof. Of onze wergevers daar niet moeilijk om doen? In geen geval. Eentje is zelfs sponsor van Izegem Koers (Boucherie, nvdr.)."

"Izegem Koers is de ideale combinatie van sportiviteit en gezellige sfeer. We zijn overigens echte wielerliefhebbers. Elk jaar fietsen we zo'n 3.000 kilometer, we weten dus maar al te goed dat wielrenner geen gemakkelijk beroep is."