2006-09-07 - Niko Eeckhout grijpt in Izegem met veel panache West-Vlaamse Titel "Ik had nog overschot"

Niko Eeckhout rijgt de jongste dagen de overwinningen aan mekaar en daar mag best wel eentje op gedronken worden.

De concurrentie begint stilaan te beven voor Niko Eeckhout, en terecht. De Belgische kampioen haalde gisteren in de provinciale titelstrijd in Izegem alweer vernietigend uit. In volle finale moest hij zowaar enkele keren de pedalen stilhouden om zijn Duitse medevluchters Markus Eichler niet kwijt te spelen.

Het ging allemaal als vanzelf voor de kopman van Chocolade Jacques-Topsport Vlaanderen. "Halfweg stoven we met een groep van zeventien weg. Ik reed meteen voluit mee. Van de inspanningen in de Memorial Rik Van Steenbergen had ik geen last."

"Ik wil geen polemiek met bondscoach Carlo Bomans ontketenen"

Op zowat veertig kilometer van de aankomst ontplofte de koers. "Ik had overschot toen we met vijf jongens versnelden. De concurrentie kon duidelijk niet snel genoeg rijden vandaag. Ploegleider Walter Planckaert vroeg me alleen door te zetten. Maar omdat er tamelijk veel wind stond, nam ik voor alle zekerheid toch Eichler mee. Ik wist dat hij in de spurt voor de bijl zou gaan. Ik werd in een ver verleden al eens West-Vlaams kampioen. Veel zegt die titel me niet. Het enige wat telt, is dat ik deze koers kon winnen. Elke afspraak in september is een doel op zich."

Op naar Parijs-Brussel nu. "Winst zou fantastisch zijn, maar is geen must. Mijn seizoen is al lang geslaagd. Op een ticket voor het wereldkampioenschap reken ik niet. Ik wil geen polemiek met bondscoach Carlo Bomans ontketenen. Hij doet maar..."

Wedden dat de eergierige Eeckhout toch stiekem op een uitsturing rekent? "We zien wel. Zaterdag in Parijs-Brussel moeten de mannen die naar Salzburg willen maar eens laten zien dat ze in vorm verkeren", merkte de nieuwe West-Vlaamse kampioen alvast nog fijntjes op. (Michel Vanden Heede)