2006-09-07 - Provinciaal kampioenschap Elite - Izegem Koerse kan weer records breken

Izegem Koerse brak vorig jaar alle records, met tweehonderd renners en vele duizenden toeschouwers. Een herhaling van die succeseditie zit er aan te komen.

"We verwachten weer zoveel renners", vertelt Christ Sabbe. "Van Belgische zijde tekenen Chocolade Jacques-Topsport Vlaanderen (met Belgisch kampioen Niko Eeckhout), Landbouwkrediet-Colnago, Flanders, Jartazi en Palmans-Collstrop present. Unibet.com komt niet als ploeg aan de start, maar zal wel enkele individuele renners laten opdraven, zo heeft ploegleider Hilaire Van der Schueren beloofd. Eric Vanderaerden zakt met zijn Britse ploeg af, terwijl ook de Duitse formatie van Danilo Hondo zijn deelname heeft bevestigd. Voorts zal ook de Duitse kampioen Dirk Müller met zijn team aan de start verschijnen. Net als de voorbije jaren zijn er weer diverse Nederlandse ploegen op de afspraak. Er is tevens een Amerikaanse, Spaanse en Zuid-Afrikaanse delegatie present. Tot slot nemen er ook vijf amateurploegen deel : Soenens-Germond Ingelmunster, Beveren 2000, Cerdi Team Ingelmunster, New Heebra Team Moorsele en Delsol Team Heule."

"Onze plaats op de kalender heeft zo zijn voor- en nadelen. We zitten geprangd tussen de Memorial Rik Van Steenbergen en Parijs-russel. Daardoor is het moeilijk om de toppers aan de start te krijgen. Toch kunnen we op een groot peleton rekenen. Veel ploegen hebben in de buurt hun tenten opgeslagen voor Parijs-Brussel en komen maar wat graag nog wat extra wedstrijd-kilometers afmalen", besluit Sabbe. (TVM)