2006-09-07 - Seingevers zijn onmisbaar

De seingevers kregen een briefing op het stadhuis en werden daarna vergast op een receptie. (Foto Jos)

Het worden weer drukke tijden voor de wielerorganisatoren. In de kermisweek worden in Izegem heel wat wielerwedstrijden georganiseerd. De hoofdvogel blijft natuurlijk Izegem Koers, die op donderdag 7 September door de drie deelgemeenten zal razen. De laatste nieuwtjes zetten we voor u op een rijtje. Op de foto zie je de seingevers, onmisbaar voor een dergelijke organisatie, die op voorhand al op het stadhuis werd ontvangen.

Niet alleen de organisatie van een beroepsrenners wedstrijd vraagt heel wat tijd, ook moet er gezorgd worden voor een heel groot aantal medewerkers en seingevers, want zonder hen is er gewoonweg geen koers. In dat opzicht nodigde het comité Izegem Koers alle seingevers en medewerkers uit naar het Izegemse stadhuis waar ze na een briefing mochten genieten van een receptie. "Die personen zijn heel belangrijk bij de organisatie. Ze staan echter nooit in de schijnwerpers", vertellen Pol Vandecasteele en Stephan Christiaens in koor. "We zijn dan ook heel blij dat we met het comité Izegem Koers die mensen nu al iedere keer hebben uitgenodigd. Verder kunnen ze ook meteen al hun vragen naar ons afvuren. Meteen is het voor ons ook een ideale gelegenheid om al een heel groot aantal medewerkers en seingevers vast te leggen. Ik ben er dan ook zeker van dat we op 7 September aanstaande geen enkel probleem zullen hebben inzake aantal seingevers en medewerkers."

Onderhandelen met de wielerploegen

Ondertussen heeft ook Christ Sabbe, die verantwoordelijk is voor het aantrekken van de renners niet stilgezeten. "Het wordt steeds moeiljker om dergelijke toppers binnen te halen. De UCI-reglementering en de verschillende soorten ploegen maken het er niet eenvoudiger op. Met Niko Eeckhout hebben we echter een klasbak in huis die kan tellen. Toch zijn er al een aantal ploegen die getekend hebben. Het zijn de Belgische ploegen Flanders en Jartazi-7Mobile, het Amerikaanse Navigators Insurance Cycling Team, het Australische DFL-Cyclingnews.com, het Duitse Team Regio Strom-Senges en de Nederlandse ploegen Pro Comm - Van Hemert en Ubbink Syntec."

"Verder zijn de onderhandelingen nog bezig met Chocolade Jacques-Topsport Vlaanderen, Landbouwkrediet-Colnago, nibet.com, Palmans Colstrop, Yawadoo-Colba-ABM, allemaal Belgische ploegen. Ik verwacht echter ook nog enkele buitenlandse ploegen waaronder het Spaanse Kaiku, die vorig jaar toch ook één van de smaakmakers was. Tenslotte is ook nog de verzekerde deelname van WC Soenens-Germond, het Cerdi Team, Beveren 2000, New Heebra en het Delsol-team. Aan renners zal het dus zeker niet ontbreken. Izegem Koers wordt zeker weer een voltreffer." (PVDW)