2006-09-07 - WTV - Wielrennen : nummer 9 voor Eeckhout in Izegem

September is echt wel de maand van Niko Eeckhout. Daags na zijn triomf in de Memorial Van Steenbergen, mocht hij al opnieuw het bloemenmeisje kussen. Leuk extraatje, dankzij zijn zege in Izegem is hij nu ook West-Vlaams profkampioen.

173 renners aan de start in Izegem, dat nochtans geprangd zit tussen de Memorial Van Steenbergen en Parijs-Brussel. Met Vandenbroek, Hammond, Dewaele en nationaal kampioen Niko Eeckhout was er wel wat kwaliteit aanwezig.

In de negende van zeventien ronden behoorde Eeckhout tot een kopgroep van zeventien, met verder nog Peter Ronsse, Gianni Meersman, Wesley Vanspeybroeck en Michel Vanhaecke. Landbouwkrediet-Colnago bracht het peloton weer dichterbij, voor hun kopmannen Bert Dewaele en Jurgen van Loocke.

Net voor de aansluiting, trok Eeckhout nog eens door. Hij kreeg in twee bewegingen vier man mee in steun : zijn Chocolade Jacques-ploegmaat Evert Verbist, winnaar van de Vlaamse Pijl, de Nederlander De Haan, de Duitser Eichler en de Spanjaard Pascal. Op vier ronden van het einde hadden de vijf een minuut voorsprong op het voltallige peloton.

Maar Eeckhout wachtte niet af, hij ging er met Markus Eichler vandoor, en in de spurt rekende hij netjes af met de 24-jarige Duitser uit het team Regiostrom Senges. WTV