2007-08-16 - Mooiste Vlaamse kermiskoers

Pioniers van Izegem Koers schepen van Sport Frank Duhamel en Johny Porteman. (Foto Frank)

IZEGEM - Op donderdag 6 september worden duizenden wielerliefhebbers verwacht in Izegem. Na de lovende woorden van de BWB van vorig jaar wordt niets aan het toeval overgelaten om ook deze zesde editie tot een spektakel te brengen. Nadat nog het eerste jaar velen eerst sceptisch stonden tegen het comité Izegem Koers is dat na vijf edities volledig verdwenen. De pioniers van Izegem Koers Johny Porteman en Frank Duhamel mogen duidelijk tevreden zijn.

Start aan de Korenmarkt

Het parcours werd ook dit jaar niet gewijzigd. De start is opnieuw om 14.15 uur op de Korenmarkt. Van daar gaat het naar de Centrale Brug, Dam, Prinsessestraat, Emelgem Plaats (centrum deelgemeente Emelgem), Stijn Streuvelstraat, Ingelmunstersestraat, Baronstraat, Kachtemsestraat, Kachtem Plein (centrum deelgemeente Kachtem), Brug van Kachtem, afrit Izegem, Roeselaarsestraat tot aan de aankomst ter hoogte van tankstation Denys, Nieuwstraat terug tot de Korenmarkt.

Kruim van de Europese ploegen

Ook qua aantal renners zal Izegem koers zeker opnieuw hoog scoren. Verantwoordelijke hiervoor Christ Sabbe doet zijn werk meer dan prima. Volgende ploegen toonden al hun interesse. De meeste van hen hebben nu reeds hun contract bevestigd. Het zijn Chocolade Jacques Topsport Vlaanderen (BEL), Landbouwkrediet-Tönissteiner (BEL), Fuerteventura- Canarias (ESP), DFL-Cyclingnews-Litespeed (GBR), Intel-Action (POL), Team Slipstream (USA), Babes Only-Villapark Lingemeer Flanders (BEL), Davo (BEL), Jartazi-Promo Fashion (BEL), Klaipeda-Splen-did Cycling Team (BEL), Palmans-Cras (BEL), Pictoflex-Thompson-Hyundai (BEL), Sunweb Pro Job (BEL), Yawadoo-ABM-TV Vlaanderen (BEL), Team 3C Gruppe-Lamonta (GER), team Regio Strom-Senges (GER), Cycling Team Jo Piels (NED), P3 Transfer-Fondas (NED), Time-Van Hemert (NED), Ubbink-Syntec (NED) en Van Vliet-EBH Advocaten (NED). Tenslotte nemen ook de eliterenners zonder contract van Soenens-Germond, Cerdi-Team, Beveren 2000, New Heebra en Delsol Team deel. Een 200 renners opnieuw in Izegem krijgen mag geen probleem zijn. (Patrick Vandewatere)