2007-08-23 - Aprintex steekt seingevers - Veiligheid primeert op Izegem koers

V.l.n.r. Fons Walleyn, Christophe Gunst en Stephan Christiaens met de nieuwe fluovestjes. (Foto Frank)

IZEGEM - Izegem koers van 6 september aanstaande is niet alleen een volksfeest bij uitstek, het bestuur denkt ook aan een maximale veiligheid voor iedereen. Zo krijgt iedere seingever dit jaar een fluoreserend jasje van het bestuur. De firma Aprintex uit de Zomerstraat 1 in Torhout zorgde daarvoor. Samen met Stephan Christiaens, verantwoordelijke voor de seingevers, zochten we hen op. Christophe Gunst stond ons graag te woord. „Binnen ons bedrijf is het fluovestje het meest gevraagde artikel. Daarnaast leveren we ook nog verschillende reclamekledij, zoals bedrukte T-shirts, polo’s, sweaters, bodywarmers en dergelijke. We zijn blij dat we ook Izegem Koers hebben kunnen steunen met een dergelijk initiatief. Voor ons is het belangrijkste de naambekendheid (www.aprintex.be).”

Veiligheid belangrijk

Stephan Christiaens van Izegem Koers, die verantwoordelijk is voor de seingevers, is blij met dit initiatief. Seingevers zijn sowieso belangrijk in het koersgebeuren. Als er ook maar één seingever te kort is, is er geen wielerwed- strijd. Die mensen worden soms wel in een slecht daglicht geplaatst, maar ze zijn uiterst belangrijk. Daarom ook hebben we met het ganse comité beslist om deze mensen met een fluovestje te bedanken voor hun diensten. Terzelfdertijd zorgen we ook voor hun veiligheid. Izegem koers wordt zeker opnieuw een voltreffer. Als ik het goed hoor zijn er nu reeds meer continentale profteams ingeschreven dan de voorbije jaren. Door het vele aantal renners wordt de taak van de seingevers er zeker niet makkelijker door. Ik hoop dan ook ten stelligste dat de autobestuurders die even hoeven te wachten voor een passage van het peloton zich op een goede manier gedragen. Het heeft geen enkele zin om boos te zijn op de seingevers. Zij hebben strikte orders waar ze zich aan moeten houden. Als iedereen zich aan zijn verantwoordelijkheid houdt wordt 6 september weer het grote volksfeest bij uitstek. (Patrick Vandewatere)